ГУР показало військовим аташе фільм про звільнення Зміїного

ГУР показало військовим аташе фільм про звільнення Зміїного

Укрінформ
Головне управління розвідки презентувало членам Київської асоціації військових аташе та дипломатів країн-партнерів англомовну версію документального фільму «Битва за острів Зміїний. Море» із трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі».

Захід було присвячено першій річниці з дня встановлення українських національних прапорів на острові Зміїний, звільненому від російських загарбників після тривалої операції Сил оборони та безпеки України, повідомили Укрінформу в ГУР.

Заступник міністра оборони з євроінтеграції Андрій Шевченко подякував дипломатам країн-партнерів за постійну підтримку України у протистоянні з російськими агресорами і підкреслив стратегічну важливість встановлення контролю над о. Зміїний для часткового розблокування українських портів у рамках Чорноморської зернової ініціативи, започаткованої невдовзі після звільнення острова. «Символічно, що цей захід ми проводимо напередодні саміту НАТО у Вільнюсі, після якого підтримка країн-партнерів у боротьбі з ворогом тільки міцнішатиме. Україна звільнить своє море, небо і землю від агресорів», - сказав він.

Автор фільму «Битва за острів Зміїний. Море» і всього проєкту трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» колишній журналіст, а нині майор ЗСУ Артем Шевченко подякував за підтримку проєкту Міністерство культури та інформполітики та ГУР. «Цей фільм про нашу першу, але вірю - не останню перемогу над ворогом на морі», - зазначив він.

Читайте також: Зеленський відвідав Зміїний та вшанував українських героїв

Президент Київської асоціації військових аташе, аташе з питань оборони Латвійської Республіки полковник Александрс Холмановс висловив впевненість, що Україна обов`язково переможе у війні.

За даними ГУР, дипломатам, окрім документального фільму, продемонстрували і артефакти, пов`язані із битвою за острів: реальний рятівний круг із сигнальним буєм із затопленого російського флагмана чорноморського флоту крейсера «Москва», хвостове оперення однієї з ракет «Нептун», якими було уражено вороже судно, моделі острова Зміїний і крейсера, а також стенд із особистими речами Героя України (посмертно) полковника Ігоря Бедзая, тодішнього заступника командувача ВМС, який загинув під час битви за острів.

Невдовзі англомовні версії документальної трилогії «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» будуть доступні для перегляду міжнародною аудиторією на одній з провідних українських стрімінгових платформ.

Україномовні версії розміщено на youtube-каналі ГУР МО:

Як повідомляв Укрінформ, у лютому відбулася презентація циклу з трьох документальних фільмів «Воєнна розвідка України: на морі, у небі, на землі» про участь військовослужбовців ГУР в авіапрориві на Азовсталі, битві за острів Зміїний та контрнаступі на Харківщині.

Фото: ГУР МО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-