Загарбники забороняють мешканцям ТОТ спілкуватись з підконтрольною Україні територією

Загарбники забороняють мешканцям ТОТ спілкуватись з підконтрольною Україні територією

Укрінформ
Російські загарбники намагаються інформаційно ізолювати тимчасово захоплені території й забороняють місцевим спілкуватися з жителями підконтрольної Україні території.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

"Зокрема на Луганщині задля боротьби з витоком інформації щодо розташування військ ворога окупаційна адміністрація погрожує наслідками всім, хто розмовляє з особами, які перебувають на підконтрольній Україні території", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Через Мелітополь загарбники перекидають військову техніку

Так, відзначають у ЦНС, після низки успішних ракетних ударів по скупченню ворога в населених пунктах Луганської області окупанти посилили перевірку телефонів місцевих мешканців під приводом пошуку інформаторів.

Водночас у Центрі національного спротиву нагадують, що мешканці ТОТ можуть повідомити про розташування ворога за посиланням.

Читайте також: На Луганщині росіяни полюють на автівки з українськими номерами

Як повідомлялось, окупаційна адміністрація тимчасово захоплених територій обіцяє гроші за отримання паспортів РФ.

Зокрема, за отримання російських паспортів 14-річними підлітками, ворог обіцяє їх батькам виплати "материнського капіталу". Таким чином ворог сподівається виконати "план з паспортизації" регіону.

Читайте також: Загарбники розробили план «евакуації» з Маріуполя – Центр нацспротиву

Також окупанти вдаються до викрадення людей та піддання їх тортурам за відмову від російського паспорта. Зокрема, такі випадки зафіксовані у Енергодарі (Запорізька область).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-