ООН підтвердила загибель 9177 цивільних в Україні від початку війни

ООН підтвердила загибель 9177 цивільних в Україні від початку війни

Укрінформ
В Організації Об’єднаних Націй підтвердили, що від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні загинуло 9177 цивільних, поранення отримали 15 993 мирні жителі.

Про це повідомляється на сайті Управління Верховного комісара ООН з прав людини, передає Укрінформ.

За підтвердженими даними ООН, серед загиблих – 4202 чоловіки, 2506 жінок, 281 хлопчик і 225 дівчаток, водночас стать 29 дітей і 1934 дорослих поки що не вдалося встановити.

Серед 15 993 поранених – 477 хлопчиків і 342 дівчинки, а також 276 дітей, стать яких поки що не вдалося встановити.

Регіонами з найбільшою кількістю жертв серед цивільного населення є Донецька, Харківська, Херсонська, Київська та Луганська області, зауважили в ООН.

У звіті зазначається, що фактичні дані щодо жертв серед цивільного населення значно вищі, оскільки надходження інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, і багато повідомлень досі не підтверджені. Це стосується, зокрема, Маріуполя, Лисичанська, Попасної та Сєвєродонецька, де повідомляється про численні жертви серед цивільного населення.

Згідно з даними звіту, найвища місячна кількість жертв та постраждалих серед цивільного населення припала на березень 2022 року - 4143 загиблих і 3 тис. поранених. Потім цифри поступово зменшувалися, досягнувши найнижчого рівня в лютому 2023 року - 143 загиблі особи і 456 поранених.

Найбільш поширеною причиною загибелі людей, за даними ООН, були вибухонебезпечна зброя великого радіуса дії, міни та вибухонебезпечні предмети.

Читайте також: Росія за 500 днів вбила в Україні понад 10,5 тисячі цивільних і скоїла 94 тисячі воєнних злочинів

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну зведення УВКПЛ ООН про кількість жертв та постраждалих публікувалися щодня, потім лише в робочі дні. З липня минулого року звіт оприлюднювали щотижня, а з кінця травня 2023 року - що два тижні.

Як повідомляв Укрінформ, Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) заявила, що за останні 500 днів загинуло втричі більше цивільних, ніж за всі попередні вісім років бойових дій на Сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-