Кірієнко побував на ЗАЕС для «вирішення проблем» з персоналом - розвідка

Кірієнко побував на ЗАЕС для «вирішення проблем» з персоналом - розвідка

Укрінформ
На Запорізькій атомній електростанції побував перший заступник керівника адміністрації президента РФ Володимира Путіна Сергій Кірієнко, щоб продемонструвати відсутність панічних настроїв та спробувати вирішити проблеми комплектування станції персоналом.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України. 

"6 липня на територію тимчасово захопленої росіянами Запорізької атомної електростанції прибув перший заступник керівника адміністрації Путіна Сергій Кірієнко. Візит відбувся на тлі оприлюднення інформації про замінування загарбниками ЗАЕС", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначають у розвідці, офіційна мета приїзду Кірієнка – ознайомлення зі станом справ на станції та перевірка загальної безпеки. Неофіційно, посланець Путіна мав продемонструвати відсутність панічних настроїв, а також спробувати вирішити проблемні питання, пов’язані з комплектуванням станції персоналом.

Після початку вторгнення велика частина кваліфікованого персоналу АЕС або залишила захоплені території, або відмовилась підписувати нав’язані договори з Росатомом. "Спроба залучення російських співробітників також не дала очікуваного результату. Спеціалісти часто відмовляються їхати на ЗАЕС навіть попри обіцяні зарплати та пільги", - підкреслили у ГУР.

Читайте також: Представники МАГАТЕ оглянули кілька ділянок Запорізької АЕС, до даху поки доступу не отримали

Згідно з отриманою інформацією, на станції пройшла нарада за участі Кірієнка та гауляйтера Запорізької області Євгена Балицького щодо додаткового стимулювання потенційних працівників з РФ, для чого планується надавати росіянам житло, вилучене в українців, які покинули територію Енергодара.

"Планується, що таким чином буде розселено до 4 500 росіян. Втім, наразі бажаючих їхати на ЗАЕС небагато", - зазначили у ГУР.

Як повідомляв Укрінформ, на думку експерта з атомної енергетики Людвига Литвинського, імовірний теракт росіян на ЗАЕС не призведе до масштабних негативних наслідків, але радіоактивне забруднення може статися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-