Байден - про касетні снаряди для України: Важке рішення, але вони їй потрібні

Байден - про касетні снаряди для України: Важке рішення, але вони їй потрібні

Укрінформ
Президент США Джо Байден визнав, що надання Україні касетних боєприпасів було «важким рішенням», але ЗСУ потребують їх для контрнаступу.

Як передає Укрінформ, про це Байден заявив в інтерв’ю CNN.

«Це було дуже важке рішення з мого боку. І, до речі, я обговорював це з нашими союзниками та з нашими друзями в Конгресі, – сказав Байден, додавши: – В українців закінчуються боєприпаси».

За його словами, ЗСУ намагаються пройти через російські окопи й зупинити танки.

Це було нелегке рішення, зазначив Байден, нагадавши, що США не підписали Конвенцію про касетні боєприпаси, яка забороняє їх використання.

«Знадобився певний час, щоб переконати мене зробити це. Але головне, що вони або мають зброю, аби… не дати (росіянам – ред.) зупинити український наступ, або не мають. І я думаю, що вона їм потрібна».

Читайте також: У Пентагоні вважають, що касетні снаряди були б ефективними для знищення військ РФ

Говорячи про саміт НАТО, який невдовзі відбудеться у Вільнюсі, Байден наголосив, що США та їхні союзники продовжуватимуть надавати Україні військову допомогу.

Що ж до можливості приєднання  нашої країни до Альянсу, він зазначив: «Я не думаю, що в НАТО є одностайність стосовно того, чи варто приймати Україну зараз, у цей момент, посеред війни… Якщо триває війна, тоді ми всі воюємо. Ми воюємо з Росією, якщо це так».

Як повідомлялося, у п'ятницю Байден схвалив передачу Україні касетних боєприпасів, сумісних з наданими раніше 155-міліметровими гаубицями.

Читайте також: «Вчасний, масштабний і дуже потрібний»: Зеленський подякував США за новий оборонний пакет

Понад 100 країн, включаючи Велику Британію, Францію та Німеччину, підписали Конвенцію про касетні боєприпаси, яка забороняє їх застосування, виробництво та передачу. Водночас США та Україна (а також Росія) не приєдналися до цієї заборони.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-