Контрнаступ просувається, хоч і не так швидко - Зеленський

Контрнаступ просувається, хоч і не так швидко - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що контрнаступальні дії дали змогу ЗСУ перебрати на себе ініціативу, проте хотілося би, щоб українські сили просувалися швидше.

Таку думку він висловив у інтерв’ю ABC News, передає Укрінформ.

«Сьогодні ініціатива на нашому боці. Ми просуваємося, нехай і не так швидко (як хотілося б - ред.), але ми просуваємося», - сказав Зеленський.

Читайте також: РФ перекинула війська з кордону із Китаєм, щоб стримати контрнаступ України - британська розвідка

При цьому він зазначив, що багато хто хотів би бачити більш швидкий розвиток подій.

«Ми всі хотіли б, щоби контрнаступ був проведений за коротший період часу, але така реальність. Ми йдемо вперед. Ми не стоїмо на одному місці», - цитує телеканал слова Президента України.

Відповідаючи на запитання, чи може Україна досягти успіху без винищувачів F-16, Зеленський зазначив, що наявність таких літаків, а також інших озброєнь дала б змогу ЗСУ «рухатися швидше та врятувати більше життів». Водночас він подякував за вже надані озброєння.

Читайте також: Шольц назвав український контрнаступ чітким та добре організованим

Зеленський сказав, що поки «занадто рано» повідомляти про великі успіхи на полі бою. Проте, за його словами, попри важкий прогрес і значні втрати, українське військове керівництво впевнене, що операція, яка вважається ключем до забезпечення миру, проходить "як очікувалося".

Як повідомлялося, минулого тижня голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі висловив думку, що контрнаступ України буде дуже складним, тривалим і з великими втратами на полі бою.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-