Україна після війни відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував - Шмигаль

Україна після війни відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував - Шмигаль

Укрінформ
Україна після завершення війни відмовиться від призову в армію у тому вигляді, як він існував до війни.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив на нараді з членами уряду та представниками ЗСУ, повідомляє Укрінформ.

«Після завершення війни Україна відмовиться від призову в тому вигляді, як він існував до війни. Основою нашої оборони стане професійна армія. Одночасно буде створено два компоненти резерву. Всі військовозобов’язані будуть постійно проходити обов’язкові навчання за визначеними військовими спеціальностями», - зазначив Шмигаль.

Читайте також: Сирський показав, як українські бійці нищать росіян із САУ на Бахмутському напрямку

За його словами, Україна має завершити перехід Сил безпеки та оборони на стандарти НАТО «в усіх аспектах: від техніки та зброї до планування і аналізу».

«Ще один компонент Нової української армії – це розвиток ВПК. Україна вже активно нарощує виробництво зброї та техніки. Більше того, запускаємо нові програми та проєкти. Приватний бізнес має стати повноцінним партнером держави у воєнно-промисловому комплексі. Буде створена нова система оборонних закупівель, яка включатиме активну взаємодію з міжнародним партнерами та довгострокове бюджетне планування», - зазначив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Шмигаль обговорив із урядовцями та військовими реформу «Український щит»

За його словами, на нараді окремо порушувалося питання військово-патріотичного виховання та розбудови системи національного спротиву. «Ми будуємо нову країну, яка має бути безпечною та захищеною», - підкреслив глава уряду.

Як повідомлялося, участь у нараді взяли віцепрем’єр-міністр Михайло Федоров, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та представники ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-