Росія планує відправити в Україну більше чеченців та в'язнів замість «вагнерівців» - Bloomberg

Росія планує відправити в Україну більше чеченців та в'язнів замість «вагнерівців» - Bloomberg

Укрінформ
Росія готується відправити на війну проти України більше чеченських бойовиків та в'язнів, щоб закрити прогалину після виведення найманців ПВК «Вагнер» з поля бою.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані представників європейської розвідки, передає Укрінформ.

Видання зазначає, що РФ перекинула значну кількість військових у Бахмуті після виходу ПВК «Вагнер», що призвело до нестачі військ на окупованих територіях півдня України. Президент Володимир Путін уникає повної військової мобілізації в РФ, тож імовірно, найближчими тижнями на фронт відправлять більше чеченців, а також ув'язнених.

Читайте також: «Вагнерівці» у Білорусі можуть вдаватися до провокацій у прикордонні - Громов

Автор статті нагадав, що керівник української розвідки Кирило Буданов називав ПВК «Вагнер» «найефективнішим підрозділом Росії, який умів досягати успіху за будь-яку ціну».

Водночас очікується, що вихід «вагнерівців» не вплине на перебіг війни в Україні. Прагнення ж Путіна уникнути повної військової мобілізації означає, що Росія, найімовірніше, відправить на фронт більше чеченців і засуджених найближчими тижнями, заявили представники європейської розвідки.

Нині приблизна кількість ув'язнених у лавах армії РФ становить до 15 тисяч, і їх чисельність може зростати, припускають у розвідці.

Читайте також: Кремль планує додатково набрати до російської армії близько 500 тисяч осіб – Громов

Водночас незрозуміло, скільки додаткових сил зможе надати лідер Чечні Рамзан Кадиров. У травні він заявив, що 7 тисяч його вояків уже перебувають на фронті, ще 2,4 тисячі проходять підготовку. Проте поки що чеченці не показували «помітної ефективності» на війні проти України, зауважили представники європейської розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнер» Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Колона «вагнерівців» дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Олександр Лукашенко провів переговори з Пригожиним, після чого останній заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Читайте також: У Росії після заколоту «вагнерівців» зросла недовіра до влади – Маляр

Пізніше слідче управління ФСБ припинило кримінальну справу про збройний заколот.

26 червня у зверненні до росіян президент РФ Володимир Путін закликав найманців ПВК «Вагнер» підписати контракт із Міноборони РФ чи іншими силовими органами, повернутися до рідних або «піти до Білорусі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-