Двох полонених бойовиків «Л/ДНР» засудили до 10 і 13 років ув'язнення

Двох полонених бойовиків «Л/ДНР» засудили до 10 і 13 років ув'язнення

Укрінформ
Суд за матеріалами Служби безпеки України призначив покарання у вигляді 10 та 13 років позбавлення волі двом полоненим бойовикам терористичних організацій "Л/ДНР".

Як передає Укрінформ, про це повідомила СБУ.

Слідством встановлено, що у складі загарбницьких угруповань Російської Федерації засуджені воювали проти Сил оборони України на східному фронті.

Читайте також: Послушника Почаївської лаври засудили до 5 років в'язниці - виправдовував російську агресію

Обидва зловмисники потрапили в полон до українських захисників під час боєзіткнень у Донецькій і Луганській областях.

Так, 13 років позбавлення волі суд призначив бойовику з позивним "Трєфа". Фігурант брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Антитерористичної операції на сході України (АТО) ще з 2017 року. Після початку повномасштабної війни він обстрілював цивільну інфраструктуру міста Попасна Луганської області зі ствольної артилерії й мінометів.

Інший засуджений – оператор-навідник бойової машини піхоти 11-го окремого гвардійського мотострілецького полку Збройних сил РФ, більш відомого як батальйон "Восток". На початку 2015 року зловмисник штурмував місто Дебальцеве Донецької області, а з 2022-го воював проти Сил оборони на Авдіївському напрямку.

Читайте також: Хотів влаштуватися на службу в «Азов»: бойовика «ДНР» засудили до 8 років

Фігуранти визнані винними за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації).

Як повідомляв Укрінформ, у Києві до восьми років позбавлення волі засудили бойовика терористичного угруповання "ДНР", який намагався влаштуватися на службу в полк "Азов".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-