Поліція розслідує понад 84 тисяч проваджень щодо воєнних злочинів росіян – Зеленський

Поліція розслідує понад 84 тисяч проваджень щодо воєнних злочинів росіян – Зеленський

Укрінформ
В Україні наразі порушено понад 84 тис. кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів російських загарбників, є 1838 повідомлень про підозру.

Про це зазначив Президент Володимир Зеленський під час виступу на заході з нагоди Дня Національної поліції України, повідомляє Укрінформ.

«Вдячний усім слідчим Національної поліції України – кожному і кожній, хто розслідує кримінальні правопорушення, у тому числі воєнні злочини. Уже маємо більш ніж 84 тисячі таких кримінальних проваджень і вже 1838 повідомлень про підозру», - сказав глава держави.

Джерело: ОП
Читайте також: В Україні відзначають День Національної поліції

Крім того, зусиллями Національної поліції України створено спеціальну базу «Воєнний злочинець», до якої внесено понад 200 тисяч записів про російських найманців і військових.

«Встановити повну правду про злочини окупантів на нашій незалежній українській землі – це фундаментальна передумова для того, щоб притягти до повної відповідальності й саму Росію за агресію та терор. Ми маємо все зробити для цього – для справедливості. І я вдячний тим із вас, хто наближає цей час – час справедливості. Обовʼязково російські злочинці відповідатимуть за все, що вони скоїли проти України та нашого народу», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський нагородив 13 поліцейських орденом «За мужність»

За словами Зеленського, від 24 лютого 2022 року, коли Росія почала повномасштабну війну проти України, 507 українських поліцейських відзначені державними нагородами.

«За час цієї війни – війни за свободу і незалежність України - 507 поліцейських відзначені державними нагородами, із них 84 – посмертно. Звання Героя України присвоєно двом поліцейським, із них одному, на жаль, посмертно», - розповів глава держави.

Він подякував працівникам Нацполіції за службу Україні й українському народу, кожному, хто бере участь у бойових діях разом з іншими воїнами сил оборони та безпеки, хто допомагає людям і рятує життя після ударів російських терористів.

Також Президент висловив вдячність поліцейським, які беруть участь у стабілізаційних заходах на деокупованій території та роблять усе, щоб наші люди могли якнайшвидше відчути безпеку, та вибухотехнікам поліції, чиє, за його словами, служіння особливе – рятувати людей від тих проявів російського зла, які могли б спрацювати проти життя й через роки, за кожне розмінування.

Також присутні на заході вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх українських працівників поліції, які загинули у розв’язаній Росією війні.

Як повідомлялося, в Україні 4 липня відзначається День національної поліції. Свято встановлено 2018 року.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-