Минулого тижня росіяни завдали по Україні 34 ракетних і 273 авіаційних ударів - Маляр

Минулого тижня росіяни завдали по Україні 34 ракетних і 273 авіаційних ударів - Маляр

Укрінформ
Упродовж минулого тижня російські війська завдали 34 ракетних та 273 авіаційних ударів по території України.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«За минулий тиждень ворог по всій території нашої держави наніс 34 ракетних удари і 273 авіаційних. Тобто, якщо поденно розрахуємо, то в день понад 40 ударів наноситься по території нашої держави», - зазначила вона.

Маляр також поінформувала, що на сході майже вдвічі зросла кількість ворожих обстрілів українських сил, росіяни підтягують резерви.

Читайте також: Росія вночі атакувала Україну ракетами й «шахедами» - Генштаб

«Минулого тижня ми говорили, що на сході ворог здійснив (за позаминулий тиждень – ред.) по наших позиціях близько 6,5 тис. обстрілів. На цьому (у підсумку за минулий тиждень – ред.) - це практично удвічі збільшена цифра – майже 12 тисяч. Тобто наші фактично постійно мають справу з артилерійським та мінометним обстрілом, з тим, що ворог там підводить нові резерви. Якщо говорити про Бахмутський напрямок, буквально останні два дні ворог підвів туди два полки десантно-штурмових, посилюючи власні спроможності. Тобто протистояння дуже серйозне», - зазначила заступниця міністра.

Маляр пояснила, що протягом минулого тижня ситуація на фронті суттєво не змінювалась, українські сили оборони, як і ворожі війська, перебувають у наступі і в обороні.

Як повідомлялося, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 3 липня 2023 року ліквідували близько 230 тисяч 260 російських загарбників, 600 із них – за останню добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-