Зеленський привітав зі святом ВМС України: «Пишаємось! Посилюємо! Перемагаємо!»

Зеленський привітав зі святом ВМС України: «Пишаємось! Посилюємо! Перемагаємо!»

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський привітав Військово-морські сили ЗСУ з професійним святом словами “Слава Військово-морським силам Збройних Сил України”.

Як передає Укрінформ, про це глава держави написав у Телеграмі та оприлюднив фотографії військовослужбовців ВМС ЗСУ, які мужньо захищають Україну на морі, суші та в повітрі. 

“Пишаємось! Посилюємо! Перемагаємо!”, - наголосив Зеленський.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також привітав Військово-морські сили ЗСУ з професійним святом та подякував їм за захист, професіоналізм і відданість.

«Вітаю військовослужбовців, кожного захисника та захисницю, які щодня захищають нас на морі, на землі й у повітрі, хто щодня виконує надскладні бойові завдання та щодня демонструє силу, міць та відвагу! Дякую кожному, хто щодня нищить ворога й наближає нашу перемогу. Дякую за ваш професіоналізм і відданість! Дякую за героїзм та мужність! Вічна шана і вічна памʼять героям, які віддали своє життя у боротьбі за майбутнє України», - написав Стефанчук.

Читайте також: Зміїний чи знищення крейсера «Москва» - це лише початок: Неїжпапа привітав зі святом ВМС України

Міністр оборони України Олексій Резніков наголосив, що Військово-морські сили ЗСУ є гарантом того, що Україна була, є і буде не просто країною з узбережжям, а морською державою. Про це ідеться в привітанні військовослужбовців ВМС ЗСУ з професійним святом, опублікованому міністром у Фейсбуці.

“Їм підвладні море, небо й суходіл. Корабельний склад, морські піхотинці та морська авіація, берегова оборона, водолази та інші підрозділи... На рахунку відважних чоловіків та жінок, які служать у лавах українських ВМС, успішні операції зі знищення російського ворога”, - наголосив Резніков.

Як зауважив міністр, “у 2014-му, й зокрема з початку повномасштабної війни рф, їх відважні дії в Чорноморському та Азовському регіонах зупинили противника та зірвали спроби висадки російських десантів на нашому узбережжі”.

“Мужні, самовіддані і фахові. Які потопили «Москву» і вразили весь світ”, - підкреслив Резніков.

За його словами, “зміцнення нашого флоту – це свобода і безпека Чорного та Азовського морів, запорука нашого добробуту”.

Як повідомлялося, у 2015 році указом тодішнього Президента України Петра Порошенка День Військово-морських сил Збройних сил України був встановлений на першу неділю липня. Цього року свято випадає на 2 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-