Збиті ППО три «Калібри» росіяни запустили близько п'ятої ранку - Ігнат

Збиті ППО три «Калібри» росіяни запустили близько п'ятої ранку - Ігнат

Укрінформ
Три крилаті ракети "Калібр" росіяни випустили близько п'ятої ранку, як і зазвичай, зненацька - так, аби українські сили оборони не мали можливості швидко зреагувати.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Укрінформ.

«Ну і «Калібри». Бачите, їх небагато, але все одно випускають і роблять це доволі приховано й зненацька. Буває так, що дуже пізно з'ясовується, що може бути такий запуск, тому що противник використовує різні носії. Такі як підводні човни, наприклад, для того, щоб завдати удару так, щоб ми не встигли приготуватися. Але ми бачимо, що і ППО, й інші складові сил оборони успішно відреагували на ті загрози і знищили й "Калібри", і "Шахеди". "Калібри" були близько п'ятої ранку, а "Шахеди" - вночі», - поінформував Ігнат.

Читайте також: У Повітряних силах не виключають, що Іран може постачати Росії дрони Mohajer-6

За його словами, Україна змушена долати багато викликів, бо російські загарбники обстрілюють і з реактивної артилерії, тактичної авіації, підводних та надводних носіїв.

Як повідомляв Укрінформ, уночі 2 липня сили протиповітряної оборони знищили вісім ворожих ударних БПЛА Shahed і три крилаті ракети "Калібр". Пуски восьми дронів здійснювалися з південно-східного напрямку, "Калібрів" – із Чорного моря.

У двох районах Київської області внаслідок падіння уламків ворожих безпілотників поранено чоловіка, пошкоджені три приватні будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-