Залужний заявив, що заколот Пригожина не вплинув на контрнаступ ЗСУ

Залужний заявив, що заколот Пригожина не вплинув на контрнаступ ЗСУ

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний не впевнений, що заколот ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, який відбувся у Росії минулими вихідними, дав поштовх контрнаступу ЗСУ.

Про це він сказав у інтервʼю The Washington Post, передає Укрінформ.

За словами Залужного, найманці ПВК «Вагнер» вже відійшли з лінії фронту після запеклих боїв за Бахмут, тому на полі бою не відбулося помітних змін під час заколоту в РФ.

«Ми не відчули, що їхня оборона десь ослабла абощо... У мене багато страхів, і «Вагнер» серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде обертом… Наше завдання – підготуватися до найгірших і найбільш можливих сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки того, що може бути», — сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Україна змогла перехопити стратегічну ініціативу на полі бою - Залужний

Також він прокоментував загрозу застосування президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї.

«Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: «Бійтеся ядерного удару». Ну і що нам, здаватися?» — сказав Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, ватажок ПВК «Вагнера» Євген Пригожин 23 червня оголосив демарш проти російського військового керівництва, зокрема проти міністра оборони РФ Сергія Шойгу.

Колона ПВК «Вагнер» дісталася Липецької області Росії, що за 420 кілометрів від Москви.

Олександр Лукашенко провів переговори із Пригожиним, після чого той заявив, що бійці угруповання повертаються до польових таборів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-