Російська техніка не підходить до Авдіївки ближче, ніж на 6 кілометрів - Нацгвардія

Російська техніка не підходить до Авдіївки ближче, ніж на 6 кілометрів - Нацгвардія

Укрінформ
Росіяни намагаються просуватися до Авдіївки, яка знаходиться за 20 кілометрів до центру прийняття рішень окупантів у «ДНР», але ближче ніж на 6 км вони своєю технікою до цього міста не підходять.

Про це заявив командир підрозділу «Омега 5», інформує пресслужба Нацгвардії України у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ми знаходимося на висотах. У нас панівні позиції, тому ворогу дуже непросто наблизитися до наших позицій. Противник все ж намагається просуватися в сторону міста, але ближче ніж на 6 км ворог своєю технікою не підходить. Зараз окупанти намагаються наступати лише піхотою, яку наші розвідники бачать і оперативно їх знищують. Як результат: доходять до наших позицій декілька окупантів з піднятими руками», - сказав він.

За словами командира, противник, який не здався і намагався штурмувати їхні позиції, відрізаний від своїх логістичних вузлів.

Читайте також: Прикордонники біля Бахмута знешкодили групу піхоти і склад боєприпасів РФ

«І ми спостерігаємо, як вони на підходах окопуються і вилазять два рази на добу, щоб попити води з калюжі. Це вже про щось говорить: вони не можуть себе безпечно почуватися на даному відрізку фронту. І в цьому наша перевага», - вважає військовослужбовець.

Він зазначив, що станом на сьогодні це - один із найважчих відрізків фронтів, бо ворог на цьому напрямку окопувався та готувався 9 років. «Тому зараз ми розуміємо, що тримати лінію та ще й вибивати тут ворога треба не силою, а хитрістю та винахідливістю», - заявив командир підрозділу «Омега 5».

«Саме наші дрони та FPV роблять їхнє перебування тут скажімо «некомфортним». Війна –індикатор прогресу. Якщо ми не можемо переважити противника кількісно, ми їх обганяємо інноваційно», - поінформував представник НГУ.

Читайте також: На Бахмутському напрямку Сили оборони перехопили оперативну ініціативу - Маляр

За інформацією пресслужби, цей напрямок перебуває під контролем Сил оборони України. «Із початком повномасштабного вторгнення місто нещадно бомблять, не дивлячись на те, що у місті й досі знаходиться понад 3000 місцевих», - зазначається у повідомленні.

Як повідомлялося, 27 червня у Донецькій ОВА заявили, що росіяни вранці двічі вдарили ракетами по Авдіївці.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-