Ігнат розповів про зльоти ворожих літаків уночі, через які оголошували тривогу

Ігнат розповів про зльоти ворожих літаків уночі, через які оголошували тривогу

Укрінформ
Російські загарбники запускають літаки одночасно з кількох аеродромів, аби під час ракетних атак обходити українські системи протиповітряної оборони.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, коментуючи нічні зльоти ворожих Ту-22м3 з аеродромів «Шайковка» та «Моздок».

«Ми повідомляли про зліт Ту-22м3 з аеродрому «Шайковка» з півночі Калузької області і з південних регіонів – це аеродром «Моздок». Атакують зазвичай Україну звідти з обох напрямків. Був переліт цих літаків, але застосування ракет не було. Було застосування С-300, які противник часто використовує по прифронтових територіях, зафіксовано роботу С-300 у Харківській та Запорізькій областях. Там попередньо без серйозних наслідків, інформація уточнюється», - повідомив речник.

Читайте також: Росіяни упродовж двох тижнів намагаються атакувати українські летовища – Ігнат

За його словами, ворог запускає літаки з різних аеродромів, щоб завдати ударів з різних напрямків.

«Безумовно, у них є свої завдання, вони частину техніки можуть тримати на одному аеродромі, частину на іншому для того, щоб, як кілька днів тому, завдати ударів одночасно з кількох напрямків», - сказав Ігнат.

Він пояснив, що ворог шукає різні шляхи, аби менше потрапляти в зону ураження української ППО, тому враховує рельєф місцевості, русла річок. Саме цим пояснюється зміна маршруту польоту ракети, яка може летіти в одну область, потім розвертатись та летіти в іншу, аби уразити аеродром.

Читайте також: Земля, повітря, море: рф використовує проти України майже всі типи ракет – Ігнат

«Ворог використовує всі методи, ці методі не нові, вони використовувались і рік тому під час атак України на різних напрямках. Так само застосовуються дрони-камікадзе, вони намагаються обходити потенційні місця знаходження нашої ППО, щоб якомога більше ракет та дронів долітало до заздалегідь встановлених цілей», - розповів речник.

Як повідомляв Укрінформ, росіяни протягом двох останніх тижнів намагалися атакувати українські летовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-