Держдеп назвав удар по Краматорську продовженням ескалації з боку Росії

Держдеп назвав удар по Краматорську продовженням ескалації з боку Росії

Укрінформ
Державний департамент США виступив із засудженням ракетних і авіанападів Росії на мирні міста України та назвав останню таку атаку по Краматорську підтвердженням того, що РФ продовжує ескалацію своєї агресивної війни проти України.

Про це заявив у середу під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«США беззаперечно засуджують напади на мирних жителів і висловлюють наші щирі співчуття тим, хто загинув під час останнього удару по центру міста», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Читайте також: У Краматорську кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 11

Він зазначив, що в Вашингтоні приголомшені, однак не здивовані поведінкою Росії.

«Це ще один приклад, що вказує на те, як Росія продовжує ескалацію й неприховану жорстокість своєї агресивної війни в Україні. Поки інші зосереджені на пошуку способів покласти край цій війні, Росія знову завдає ударів та застосовує безпілотники й ракети по житлових кварталах сусідньої країни», - зауважив представник США.

Читайте також: Боррель назвав ракетну атаку по Краматорську демонстрацією терору

Як повідомляв Укрінформ, російські війська ввечері 27 червня завдали два ракетних удари по Краматорську. Одна ракета влучила у піцерію в центрі міста. Серед загиблих - дівчина віком 17 років, і двоє 14-річних сестер. Друга ракета вдарила по селищу Біленьке. Станом на вечір середи, кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 11 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-