На Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках - важкі бої

На Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках - важкі бої

Дані Генштабу
Укрінформ
Ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Сили оборони України за добу уразили 11 артилерійських підрозділів, три засоби ППО та станцію радіоелектронної боротьби російських військ.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

“Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили склад боєприпасів, 11 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та станцію РЕБ противника”, - ідеться в повідомленні.

Окрім того, Авіація сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу російської армії, п`ять по зенітно-ракетних комплексах та один по пункту управління ворога.

Читайте також: Злочинні удари ворога, заподіяні українцям від початку Великої війни

В Генштабі наголошують, що Російська Федерація продовжує вбивати мирне населення України, і надалі ігнорує закони та звичаї війни, використовує тактику терору. Так, сьогодні вночі російські загарбники завдали чергового удару іранськими ударними безпілотниками типу Shahed. Протиповітряною обороною Сил оборони України шість дронів-камікадзе було знищено.

Також протягом доби агресор завдав два ракетних та 44 авіаційних ударів, здійснив близько 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Окрім зруйнованої інфраструктури, постраждали мирні люди.

Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

У Генштабі повідомляють, що росіяни і надалі зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. Протягом доби відбулось близько 20 бойових зіткнень.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

На Сіверському та Слобожанському напрямках ворог завдав авіаційного удару в районі Руська Лозова Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів. Зокрема, Леонівки Чернігівської області; Нововасилівки, Зноб-Новгородського, Нової Гути, Вовківки Сумської області, а також Ветеринарного, Козачої Лопані, Малих Проходів, Гатища, Плетенівки, Бочкового, Нестерного, Круглого та Бударки на Харківської області.

Читайте також: Війська РФ обстріляли громаду на Харківщині - загинули троє цивільних

На Куп’янському напрямку артилерійських і мінометних обстрілів росіян зазнали понад 20 населених пунктів. Серед них - Колодязне, Фиголівка, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Кіндрашівка, Куп'янськ, Масютівка, Кислівка, Берестове Харківської області.

На Лиманському напрямку росіяни здійснили безуспішні наступальні дії в районі Роздолівки. Окрім того, ворог завдав авіаударів в районах Білогорівки Луганської області та Званівки і Виїмки - Донецької. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів. Серед яких - Невське, Білогорівка Луганської області та Торське, Верхньокам’янське, Роздолівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку російські війська вели безуспішні наступальні дії в районах Оріхово-Василівки, Богданівки, Білої Гори та завдали авіаційного удару в районі Нью-Йорка Донецької області. Від ворожих артилерійських обстрілів постраждали близько 15 населених пунктів, серед яких - Васюківка, Оріхово-Василівка, Маркове, Хромове, Часів Яр, Іванівське, Озарянівка, Південне на Донеччині.

Читайте також: На Мар’їнському напрямку прикордонники знешкодили ДРГ росіян

На Авдіївському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки, там же завдав авіаційного удару. Росіяни здійснили артилерійські обстріли районів понад 10 населених пунктів. Зокрема, постраждали Бердичі, Авдіївка, Водяне, Карлівка та Первомайське Донецької області.

На Мар’їнському напрямку українські захисники відбили усі атаки агресора в районі міста Мар’їнка. В той же час ворог завдав авіаційного удару в межах цього населеного пункту. Окрім того, здійснив артилерійські обстріли в районах близько 10 населених пунктів, серед них - Мар’їнка та Побєда Донецької області.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні наступальні дії в напрямку Новомихайлівки. Завдав авіаційних ударів в районах Пречистівки та Макарівки Донецької області. Здійснив обстріли понад 15 населених пунктів, серед яких - Костянтинівка, Парасковіївка, Новомихайлівка, Пречистівка, Золота Нива, Вільне Поле, Сторожеве, Благодатне, Макарівка, Рівнопіль Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування україських військ.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили на Таврійському напрямку три роти росіян і 21 одиницю техніки

Окрім того, ворог завдав авіаційних ударів в районах Левадного і Малої Токмачки Запорізької області. Здійснив артилерійські обстріли близько 30 населених пунктів. Під вогонь потрапили Левадне, Ольгівське, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне Запорізької області; Михайлівка, Гаврилівка, Одрадокам'янка, Миколаївка, Ольгівка, Бургунка, Львове, Іванівка, Наддніпрянське, Антонівка, Херсон, Комишани, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Томина Балка, Софіївка Херсонської області та Очаків Миколаївської області.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 28 червня 2023 року ліквідували близько 227 тисяч 100 російських загарбників, при цьому 930 осіб - за минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-