Верещук про ризики на ЗАЕС: Боятись треба не росіян, а їхнього головотяпства

Верещук про ризики на ЗАЕС: Боятись треба не росіян, а їхнього головотяпства

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, коментуючи ймовірність влаштування Росією терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції, зазначила, що від країни-агресора можна очікувати чого завгодно.

Про це вона написала у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Багато хто мене зараз питає про ЗАЕС. Чи реальні ризики та що робити нашим людям? Під час повномасштабної війни може трапитись різне. Від росіян можна очікувати що завгодно. Вони живуть і мислять інакше, ніж цивілізований світ. Боятись треба не їх, а їхнього головотяпства. Хоча, інстинкт самозбереження в них є», - написала Верещук.

Читайте також: Кислиця закликав світ серйозно поставитися до загрози ядерного терору на ЗАЕС

Вона нагадала, що минулого року з ЧАЕС загарбники втекли. Та підкреслила, що будь-який інцидент на ЗАЕС буде глобальною проблемою для всіх, у тому числі й для росіян.

«Думаю, вони це відчувають, попри тирсу в головах. Не від хорошого життя, але за цей час ми набули унікального досвіду кризового реагування на техногенні та гуманітарні виклики. Такого досвіду зараз немає ні в кого у світі», - підкреслила віцепрем'єр-міністр.

Читайте також: Можливий російський теракт на ЗАЕС: чим це загрожує Україні, Європі й самій Росії

Глава Мінреінтеграції закликала українців довіряти офіційній інформації від державних органів. МВС, ДСНС, МОЗ та інші знають свою справу.

«Що робити? Жити. На своєму місці робити свою роботу: спокійно, щодня. Дбати про діток. Також, допомагати людям поряд: чуйно та щиро», - порадила Верещук.

Читайте також: Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС - Енергоатом

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський заявив, що Російська Федерація розглядає сценарій влаштування терористичного акту на Запорізькій атомній електростанції й все підготувала для цього.

Начальник ГУР Кирило Буданов поінформував, що росіяни замінували охолоджувач на Запорізькій АЕС, і якщо його буде виведено із ладу, то існує імовірність того, що будуть великі проблеми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-