Залужний, Малюк і Наєв привітали бійців ЦСО «А» з професійним святом

Залужний, Малюк і Наєв привітали бійців ЦСО «А» з професійним святом

Відео
Укрінформ
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав воїнів спеціальних операцій “А” Служби безпеки України з професійним святом.

Про це Залужний написав у Телеграмі, передає Укрінформ.

Відео: Головнокомандувач ЗСУ, Телеграм

“Вітаю бойових побратимів Центру спеціальних операцій "А" СБУ з професійним святом”, - підкреслив головнокомандувач і подякував за стійкість, міцність та самовідданість.

“Життя - Батьківщині! Честь - нікому!”, - наголосив Залужний.

Окрім того, бійців Центру спеціальних операцій "А" СБУ привітав із професійним святом голова Служби безпеки України Василь Малюк.

"Для мене велика честь привітати вас із річницею створення Центру спеціальних операцій "А". Адже саме ви – ті люди, які не просто захищають Україну від ворога, а пишуть переможну історію цієї війни. Багато років ви відточували свої знання та вміння. І зараз робите все, щоб у загарбників у прямому сенсі горіла земля під ногами", - підкреслив голова СБУ.

Він додав, що "проведені ЦСО "А" унікальні спецоперації задають високу професійну планку не тільки для українських колег, але й для спецпризначенців з інших країн".

Читайте також: Зеленський нагородив 106 військових, 63 із них - посмертно

"Ви завжди перебуваєте на найнебезпечніших напрямках і без вагань беретеся за найскладніші завдання. Результат цієї ефективної роботи — тисячі знищених окупантів та їхня військова техніка. І головне – деокуповані українські території", - наголосив Малюк.

За його словами, "шлях до Перемоги дається нам дорогою ціною, бо війна забирає наших товаришів по службі. Кожен, хто віддав своє життя за Батьківщину, — Герой. Пам’ять про полеглих побратимів назавжди залишиться у наших серцях".

Малюк подякував "кожному, хто, ризикуючи своїм життям, без вагань йде у бій".

Читайте також: Командувач Повітряних сил вручив нагороди зенітникам, які забезпечують роботу Patriot

"Крок за кроком ми рухаємося вперед, щоб остаточно звільнити нашу землю від ворога. І обов’язково зробимо це", - підкреслив очільник СБУ.

Він побажав бійцям ЦСО "А" "міцного здоров’я, успішних спецоперацій, миру і якнайшвидшої Перемоги, яку ми всі наближаємо щодня".

Бійців Центру спеціальних операцій "А" привітав із професійним святом також Командувач Обʼєднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв. Про це йдеться у Фейсбуці Командування.

"Бойові побратими з ЦСО СБУ «А»! Вітаю вас із професійним святом! ... Ви - там, де складно. Ви – ті, хто творить нову історію українських спецслужб. У вас завжди є контрдія на усі хитромудрі витівки ворога", - зазначив Наєв.

Він додав, що у складний для країни час бійці спецпідрозділу не лише виконують завдання з боротьби з тероризмом, а й проводять розвідку, наводять нашу артилерію по виявлених позиціях ворога, знищують його особовий склад і вдень, і вночі.

Читайте також: До ЗСУ з початку вторгнення призвані 11 тисяч жінок – Наєв

Як повідомлялося 23 червня 1994 року указом Президента було створено Управління «А» у складі Центрального управління СБУ та відповідні підрозділи в регіонах. У липні 1996 року воно було реорганізовано в Управління боротьби з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів СБУ.

А з 27 грудня 2005 року діє Центр спеціальних операцій по боротьбі з тероризмом, захисту учасників кримінального судочинства та працівників правоохоронних органів.

Наразі бійці ЦСО «А» використовують свої навички для захисту країни. Вони виконують завдання малими групами на всіх напрямках бойових дій. Зокрема, спецпризначенці СБУ брали активну участь в обороні Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Луганської і Донецької областей, у звільненні тимчасово окупованих територій Київщини, Харківщини, Херсонщини, Одещини та Запорізької області.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-