Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках - Маляр

Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках - Маляр

Укрінформ
Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Про це в Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр, передає Укрінформ.

"За поточну добу ситуація суттєво не змінилась. На півдні наступ наших сил оборони триває, ми поступово просуваємося вперед, маємо часткові успіхи, відтісняємо противника і вирівнюємо фронт. Сили оборони України продовжують наступальні дії на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На деяких ділянках просунулись вперед та закріплюються на досягнутих рубежах", - повідомила Маляр. Вона додала, що ворог намагається відновити втрачені позиції, підтягує та застосовує резерви, втім зазнає великих втрат. На сході країни, за словами заступниці міністра, Сили оборони вели як наступальні, так і обороні дії.

Читайте також: Сили оборони не дають агресору просуватись на Донеччині та Луганщині – Маляр

Так, на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Маріїнському напрямках тривають бої, Сили оборони продовжують стримувати наступ ворога.

Зокрема, як додала Маляр, найважчі бої - на Лиманському напрямку в районах Діброва, Серебрянське лісництво та Григорівка Донецької області. Протягом доби Сили оборони вели наступальні дії на напрямку Білогорівка – Діброва, мали частковий успіх, закріплюються на досягнутих рубежах.

Читайте також: Військова операція на півдні має декілька завдань, і ЗСУ їх виконують - Маляр

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу України, протягом доби російські окупанти завдали ракетно-авіаційного удару по Україні, застосувавши 3 аеробалістичні ракети Х-47 “Кинджал”, 3 крилаті ракети Х-22 та 4 дрони “Shahed-136/131”. Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил Збройних Сил України 3 дрони-камікадзе було знищено. Крім того, ворог завдав 44 авіаційних удари, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Є руйнування інфраструктурних об’єктів, постраждало цивільне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-