В ОП розповіли про спроби Росії вдарити «Кинджалами» по дамбі у Кривому Розі

В ОП розповіли про спроби Росії вдарити «Кинджалами» по дамбі у Кривому Розі

Укрінформ
Росія розглядає масштабний теракт на ЗАЕС як можливість зупинити український контрнаступ і створити безлюдну сіру зону без припинення вогню. До цієї стратегії належать і спроби росіян вдарити ракетами по дамбі у Кривому Розі.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

«Росія не здатна втримати Енергодар у середньостроковій перспективі, а тому розглядає масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони, зафіксованої на наступні роки, як частину територіального статус-кво без припинення вогню. До цієї стратегії належать і спроби ударів «Кинджалів» по дамбі в Кривому Розі», - зазначив він.

Подоляк підкреслив, що нині відбуваються додаткові мінування Запорізької атомної станції, включно з охолоджувальними басейнами.

Читайте також: Рівень води у ставку-охолоджувачі ЗАЕС залишається стабільним - Енергоатом

«Чи наважаться в Кремлі на цей сценарій, сьогодні залежить виключно від реакції глобального світу. Червоні лінії мають бути накреслені, наслідки – анонсовані. Не завтра. Сьогодні», - написав радник очільника ОП.

Як повідомлялося, українська розвідка отримала інформацію про те, що Росія розглядає сценарій терористичного акту на ЗАЕС з викидом радіації і вже все підготувала для цього.

Фото з відкритих джерел

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-