Прикордонники пояснили, чому білоруси кинулися розганяти «ІПСО» про борщ, сало й горілку

Прикордонники пояснили, чому білоруси кинулися розганяти «ІПСО» про борщ, сало й горілку

Укрінформ
Новий керівник Прикордонного комітету Білорусі намагається продемонструвати свої навички інформаційно-психологічних операцій, які отримав від ФСБ Росії.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, передає Укрінформ.

"Останнім часом ми почали спостерігати, що Білорусь більш активно здійснює демонстрацію аудіозаписів то з борщем, то з салом, останнє – це горілка. Така активність фіксується після того, як було змінено керівництво прикордонного відомства Білорусі. Її очолив новий керівник, проте бачимо, що в цієї особи прослідковується "слід ФСБ", навчання у прикордонній академії ФСБ Росії напевно, він таким чином хоче продемонструвати свої вміння ІПСО, але окрім сміху, крім розуміння, що це недолугі спроби впливати якось на Україну, більш нічого не викликає", – сказав Демченко.

Читайте також: Білорусь укріплює свої кордони за десятки кілометрів від України

За його словами, ДПСУ відповіли на такі закиди РБ на кордоні. "Сподіваємося, що вони нас почули й не намагатимуться надалі нагнітати ситуацію, бо нічого це їм не дасть", – додав речник ДПСУ.

Раніше у Державній прикордонній службі України відреагували на аудіозвернення білоруських прикордонників щодо схожості борщів та нагадали, що українці – свободолюбива нація і не будуть куштувати їхнє "вариво". У ДПСУ підкреслили, що прикро мати сусідів, які, говорячи про якусь ідентичність та спорідненість, тяжіють до того, щоб бути рабами, і не мають нічого спільного з українцями.

Читайте також: У Білорусі перебуває близько 1,5 тисячі російських військових – прикордонники

Тоді прикордонники Білорусі увімкнули новий аудіозапис із закликом до українських військових переходити на їхній бік, додавши до попередніх борщу та сала щей алкогольний напій. Білоруські прикордонники, по суті, пропонують їм продатися за горілку.

Як повідомлялося, самопроголлошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звільнив з посади голову Прикордонного комітету Анатолія Лаппо. Тепер на його місці - росіянин Костянтин Молостов, який закінчив академію ФСБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-