Розвідка отримала від меценатів розвідкомплекси «ШАРК»

Розвідка отримала від меценатів розвідкомплекси «ШАРК»

Фото
Укрінформ
Головне управління розвідки Міноборони отримало від меценатів два розвідкомплекси українського виробництва «ШАРК».

Про це інформує пресслужба відомства, передає Укрінформ.

“Днями бійці Головного управління розвідки МОУ отримали від фонду «Повернись живим» і OKKO одразу два розвідкомплекси «ШАРК», загальною вартістю 26 мільйонів гривень”, - повідомляють розвідники.

Загалом ГУР передали чотири БпЛА, два командних пункти на базі спеціально обладнаних прохідних автівок та дві пускових установки у рамках проєкту «ОКО ЗА ОКО», в якому «Повернись живим» разом із партнером акумулювали загалом 325 млн грн на 25 розвідкомплексів.

Передбачається, що «ШАРК» коригуватиме та шукатиме цілі, зокрема, для HIMARS.

“Цей БпЛА від українського виробника гарно показав себе у бойових умовах. Лише за останні кілька тижнів перший переданий благодійниками комплекс підтверджено знищив російської техніки приблизно на $25 мільйонів”, - інформують у ГУР.

Читайте також: Українська компанія презентувала новий безпілотник

Як зазначається, Full HD камера БпЛА оснащена електрооптичним сенсором з 30-кратним оптичним збільшенням та додатковим цифровим зумом і може здійснювати адаптивний трекінг цілі навіть при швидкості об‘єкта 100 км/год. «ШАРК» здатен знаходитися у повітрі до чотирьох годин, має температуру експлуатації від -15 °C до +50 °C і максимальну швидкість польоту до 150 км/год.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-