Росіянам не вдається прорвати українську оборону на східному фронті – Міноборони

Росіянам не вдається прорвати українську оборону на східному фронті – Міноборони

Укрінформ
На сході російські окупаційні війська намагаються наступати, однак прорвати оборону українських військ їм не вдається.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

«Якщо для нас основні наступальні дії відбуваються на півдні по кількох напрямках, то ворог основним напрямком свого удару визначає схід, і його основний наступ триває саме там. Попри те, що ворог мусить бути в обороні на півдні, вони все одно не залишають своїх планів вийти на кордони Донецької, Луганської областей. Наступом його можна назвати, навіть масштабним, по тому, що відбувається на Лиманському і Куп’янському напрямку, і ворог дійсно туди стягує підрозділи десантно-штурмових військ для того, щоб ефективно прорвати нашу оборону. Поки що ворогу не вдається це зробити», – повідомила Маляр.

Читайте також: Дві роти за добу: Череватий розповів про втрати росіян на Лимансько-Куп’янському напрямку

Вона зазначила, що за кількістю боєприпасів, які там використовує ворог, та кількістю його втрат це можна порівняти із запеклими боями у Бахмуті.

За інформацією заступниці міністра, на Мар’їнському та Авдіївському напрямках ворог також здійснює наступ, українські війська перебувають в обороні.

«Жодного метра землі нашої там ворог не подолав, не просунувся, але це тільки завдяки мужності та професійності наших військових», – зазначила Маляр.

Також заступниця міністра відзначила, що на Запорізькому напрямку відбуваються бої, де Сили оборони наступають, а ворог – в обороні. Водночас є ділянки, де ситуація протилежна: ворог наступає, а українські війська обороняються.

Читайте також: Просування Сил оборони на Таврійському напрямку: ворог за добу втратив п’ять рот і 13 танків

При цьому Маляр зауважила, що українські захисники просуваються вперед: «Ми фактично поступово, невеликими кроками, але дуже впевнено рухаємось вперед».

Як повідомляв Укрінформ, у Донецькій області під ранок російська армія обстріляла Курахове з артилерії, а Авдіївка крім обстрілів з артилерії і танків зазнала двох ракетних ударів.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-