Загроза використання Путіним ядерної зброї є реальною – Байден

Загроза використання Путіним ядерної зброї є реальною – Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив у понеділок, що загроза президента країни-агресора Володимира Путіна використати тактичну ядерну зброю є «реальною».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

У суботу Байден назвав заяву Путіна про розміщення Росією першої тактичної ядерної зброї в Білорусі «абсолютно безвідповідальною».

Американський президент провів аналогію між його передбаченням близько двох років тому щодо висихання річки Колорадо, коли він зіткнувся з неоднозначною реакцією на цю заяву, та побоюваннями щодо застосування ядерної зброї Путіним.

«Вони дивилися на мене так само, як і тоді, коли я сказав, що мене турбує, що Путін може застосувати тактичну ядерну зброю. Це реально», – сказав Байден.

Читайте також: Україна поки не має доказів розміщення Росією ядерної зброї у Білорусі – Веніславський

Минулого тижня президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна почала отримувати російську тактичну ядерну зброю.

«Це перше розміщення Росією таких боєголовок – ядерної зброї меншої дальності, менш потужної, яку можна було б використати на полі бою, – за межами Росії після розпаду Радянського Союзу», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден вважає «абсолютно безвідповідальним» переміщення ядерної зброї Росії на територію іншої держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-