Зі Львова на фронт відправили понад 200 безпілотників

Зі Львова на фронт відправили понад 200 безпілотників

Фото
Укрінформ
У межах ініціативи «Пташки Перемоги» із Львівщини для ЗСУ відправили партію квадрокоптерів, дронів-камікадзе, антидронових рушниць та навчальних безпілотних комплексів.

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОВА, передає Укрінформ.

«Львівщина вчергове об’єднується заради спільної ідеї – представники свідомого бізнесу, підприємці, виробники дронів спільними силами передають на фронт 202 безпілотники. До ініціативи «Пташки Перемоги» долучились як українські меценати, так і міжнародні благодійники з Чехії. Кожен розуміє, наскільки важливо, щоб військові мали можливість боронити Україну зі сучасною технікою. Дрони можуть вберегти не одне життя. Разом з безпілотниками до захисників і захисниць поїдуть маленькі паперові «пташки Перемоги», які виготовили діти», – розповів очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зі Львова на фронт відправили понад дві сотні сучасних безпілотників / Фото: Альона Ніколаєвич

Окрім двох сотень квадрокоптерів DJI Mavic 3 та дронів-камікадзе FPV, які можуть переносити понад 1 кілограм вибухівки і знищувати важку техніку противника, захисники і захисниці отримають 2 антидронові рушниці.

Таку партію допомоги скерували різним львівським бригадам – 80-тій ОДШБ, 24-тій ОМБ ім. Короля Данила, 125-тій та 103-тій бригадам Сил ТрО, а також бригадам західного оперативного командування.

Водночас представники 7 прикордонного загону відтепер матимуть змогу користуватися двома навчальними комплексами, які складаються із безпілотників, антен, пультів, спецокулярів. Пристрої працюватимуть на навчальних базах та допомагатимуть бійцям вдосконалювати свої навички.

Читайте також: ЗСУ отримує значно більше безпілотників, ніж пів року тому – Міноборони

Як повідомляють в ОВА, від початку квітня волонтери ініціативи «Пташки Перемоги» передали українським воїнам вже 264 «пташки». Загальна мета – збір 1000 безпілотників для ЗСУ.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство цифрової трансформації спільно з державними органами працює над можливістю надати українським компаніям отримувати ліцензії на виробництво боєприпасів для БПЛА, оскільки ринок дронів в Україні зростає в геометричній прогресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-