Росіяни вбили в Україні вже 489 дітей

Росіяни вбили в Україні вже 489 дітей

Укрінформ
В Україні внаслідок повномасштабного вторгнення Росії загинули 489 дітей, ще 1026 зазнали поранень.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє в Фейсбуці.

"Станом на ранок 18 червня 2023 року більше ніж 1515 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 489 дітей загинули та понад 1026 отримали поранення різного ступеня тяжкості", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, цифри не є остаточними, триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 465, Харківській - 284, Київській - 129, Херсонській - 113, Запорізькій - 91, Миколаївській - 89, Дніпропетровській - 81, Чернігівській - 71, Луганській - 67.

Так, 17 червня по дорозі від м. Олешки до с. Саги Херсонської області ворог обстріляв цивільний автомобіль, в якому перебували батько та 15-річний син. Вони загинули. Також 17 червня внаслідок обстрілу загарбниками смт Козацьке Херсонської області поранено 17-річного хлопця.

Читайте також: Путін підтвердив викрадення дітей з України

Крім того, 17 червня через обстріл військами держави-агресора м. Костянтинівка Донецької області зазнала поранень 9-річна дівчинка.

Як повідомлялося, правоохоронці розпочали досудове розслідування через російський обстріл Костянтинівки Донецької області, внаслідок якого було поранено дев’ятирічну дитину та жінку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-