У Повітряних силах відповіли на заяви Путіна про «знищення» п’яти ЗРК Patriot

У Повітряних силах відповіли на заяви Путіна про «знищення» п’яти ЗРК Patriot

Єдині новини
Укрінформ
Очільник Росії Владімір Путін 16 червня на Петербурзькому економічному форумі заявляв, що його війська буцімто "знищили" 5 комплексів Patriot в Україні, у Повітряних силах припустили, що у РФ самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається.

Речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону роз’яснив, скільки таких систем ППО Україна насправді має на озброєнні, і з чого вони складаються, передає Укрінформ.

"Ну, ми говоримо про дивізіони – вони (союзники, – ред.) передали два дивізіони, які командувач Повітряних сил показав, навіть селфі зробив. Дивізіон складається з командного центру, радіолокаційної станції, тобто радара, який забезпечує інформацією про повітряні цілі, і до восьми пускових установок може бути в Patriot", – сказав Ігнат.

Читайте також: Німеччина передає Україні 64 ракети для Patriot

Він припустив, що, можливо, Путін мав на увазі пускові установки, говорячи про п’ять "знищених".

"Може вони самі не знають, що таке Patriot і з чого він складається. І тому вони їх "нищать" щодня. Хочу запевнити, що Patriot працює", - наголосив Ігнат.

Він також запевнив, що результати роботи Patriot українці можуть побачити, це, зокрема, і знищення 6 балістичних ракет "Кинджал" 16 червня. Ігнат зазначив, що Україна надалі очікує більше таких систем.

Читайте також: Президент обговорив коаліцію Patriot з главою МЗС Британії

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця США оголосили про виділення додаткового пакета оборонної допомоги Україні, який включав, у тому числі додаткові ракети для ЗРК Patriot, а також інші засоби протиповітряної оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-