Маляр пояснила, чому не називаються точні цифри втрат Сил оборони

Маляр пояснила, чому не називаються точні цифри втрат Сил оборони

Укрінформ
Заступниця міністра оборони Ганна Маляр пояснила, чому військове керівництво не називає точних цифр втрат серед українських військових.

Про це вона розповіла  в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Якщо говорити загалом упродовж всієї війни, і в тому числі протягом повномасштабного вторгнення, то у нас у рази менше втрат. Безумовно, під час війни гинуть люди, знищується техніка, всі сторони мають втрати. Але наші втрати неспівмірно менші, ніж у ворога», - сказала Маляр.

Читайте також: У ЗСУ закликають із розумінням ставитися до затримки інформації про події на фронті

За її словами, росіянам важливо нагнітати цю ситуацію, щоб деморалізувати українське суспільство, українське військо і підняти дух і настрій їхнього війська.

Вона навела цифри втрат за минулий тиждень по 2 оперативно-стратегічних угрупованнях військ, де здійснювався наступ – «Хортиці» і «Таврії».

«Якщо по «Хортиці» говорити про співвідношення, то у ворога загиблих у 8,73 більше, тобто, майже у 9 разів. Якщо говорити про «Таврію», то там загиблих у ворога у 5,3 більше, ніж у нас», - сказала Маляр.

Читайте також: Сили оборони продовжують наступ на Бахмутському та Запорізькому напрямках - Маляр

Вона зазначила, що Міноборони хоче донести до українців те, що заради допомоги ЗСУ і перемоги можна добу-дві почекати інформацію.

«Якщо наші військові звільняють певний населений пункт, то їм потрібен час, щоб там закріпитися. Якщо ми інформуємо про звільнення населеного пункту безпосередньо у той момент, коли вони його звільнили, то просто забираємо можливість там закріпитися. Ворог, користуючись відкритими джерелами, дуже швидко приймає рішення, реагує, повертається туди», - зазначила Маляр.

Вона додала, що якби Україна чітко називала цифри втрат особового складу, то РФ так само для себе це фіксувала б, вела певний облік і робила б певні висновки.

Читайте також: Міноборони закуповує дрони відповідно до потреби, яку формують ЗСУ – Маляр

«Вони дуже добре розуміють, куди стріляли, чим – визначають для себе ефективність. Тому нам так само важливо цю інформацію спочатку відпрацювати підрозділами інформаційної безпеки ЗСУ, «почистити» її. І потім вже вичищену, яка вже нічого не дасть ворогу, ми її подаємо», - сказала заступниця міністра.

Як повідомлялося, Маляр заявила, що росіяни дійсно виробляють нові види озброєння, однак їх пропаганда спрямована на перебільшення успіхів, аби налякати Сили оборони.

Фото: rfe

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-