На Півдні інтенсивність обстрілів зменшилася, ворог атакує тилові регіони – Гуменюк

На Півдні інтенсивність обстрілів зменшилася, ворог атакує тилові регіони – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
На Південному напрямку інтенсивність обстрілів російськими військами дещо зменшилася, водночас загарбники зосередили удари на тилових регіонах.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» повідомила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

«Інтенсивність обстрілів дещо впала, зокрема і через те, що їм (загарбникам - ред.) довелося відтягнути позиції і переоблаштуватися на нових рубежах оборони. Зокрема, за цей день обстрілів було 38. Якщо раніше ми фіксували 50-70 обстрілів за день, то зараз цей показник дещо нижчий. І ворог намагається використовувати максимально потужні снаряди, які завдадуть більше руйнувань», - сказала Гуменюк.

За її словами, російська армія продовжує обстрілювати правобережну Херсонщину, де триває гуманітарна евакуація у підтоплених районах. Зокрема, напередодні Херсон був атакований 4 рази, Кізомис і Білозірка також зазнали потужних ударів.

Речниця зауважила, що загарбники зараз намагаються спрямувати удари по тилових регіонах.

«Ми можемо бачити що активність ворожих більш далеких атак спрямована якраз на ті тилові регіони, які, за розумінням ворога, мають бути зоною постачання ресурсів для лінії фронту», - сказала вона.

Читайте також: ЗСУ знищили вже 217 330 російських загарбників

Гуменюк додала, що вночі спостерігалась активність ракетоносіїв у Чорному морі: ворог вивів 2 надводні ракетоносії та підводний із загальним залпом «калібрів» до 20 одиниць.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 14 червня ППО Сил оборони знищили 3 із 4 запущених ворогом крилатих ракет типу «Калібр» та 9 із 10 безпілотників «Shahed-136/131».

Читайте також: В Одесі завершили пошуково-рятувальну операцію після ракетного удару

Зокрема, з акваторії Чорного моря завдано удару чотирма крилатими ракетами «Калібр» у напрямку Одещини, три ракети вдалось збити.

Зі східного узбережжя Азовського моря загарбники завдали удару 10 іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» на південно-східному напрямку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-