Після підриву Каховської ГЕС росіяни перекинули частину військ на Запорізький напрямок – Павлюк

Після підриву Каховської ГЕС росіяни перекинули частину військ на Запорізький напрямок – Павлюк

Укрінформ
Після підриву Каховської ГЕС загарбники перекинули частину військ на Запорізький напрямок.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» заявив перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк.

«Мета тут одна - зірвати нашу наступальну операцію. Враховуючи, що не змогли зрозуміти наші задуми до кінця, вони, на мою думку, забезпечили безпеку лівого флангу. Тобто підірвавши дамбу, вони зробили бар’єрний рубіж і цим не допустили нашого наступу з цієї сторони. І змогли зняти певну кількість своїх частин для того, щоб перекинути їх на Запорізький напрямок проти нашого наступаючого угрупування», - зазначив Павлюк, додавши, що у ворога не було достатньо сил і засобів, аби зупинити Сили оборони.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: загинули 10 людей, 42 вважаються зниклими безвісти

Павлюк також зауважив, що загибель російських військ від власних дій не зупинило командування армії РФ.

«Вони ніколи не цінували життя своїх людей, вони порахували, що ефективніше буде зробити так, а скільки там загинуло, чи позиції, які вони втратили, це їх мало цікавить. Вони пішли на жахливий злочин, не попередили навіть людей на окупованій території. Ми навіть не можемо зрозуміти, які жертви зараз там серед людей, які залишились на окупованій території», - сказав Павлюк.

За його словами, українська розвідка бачила ознаки підготовки до злочину, однак протидіяти цьому було неможливо, адже гребля знаходилась під повним контролем росіян.

Читайте також: Ізраїль направить в Україну гумдопомогу для постраждалих через підрив Каховської ГЕС

Павлюк також підтвердив, що РФ почала використовувати техногенні катастрофи як зброю, тому українське командування не виключає будь-яких злочинних дій з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, війська РФ вночі 6 червня підірвали греблю Каховської ГЕС. Станція відновленню не підлягає. На Херсонщині тривають рятувальні роботи та евакуація населення з місць затоплення. Особливо складна ситуація - на тимчасово окупованих територіях, де загарбники залишили людей без жодної допомоги.

На Херсонщині станом на ранок 12 червня у воді залишаються 46 міст, селищ та сіл: 32 на правому березі та 14 на лівобережжі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-