Підрив Каховської дамби: на Миколаївщині  повністю відрізані шляхи до одного із сіл

Підрив Каховської дамби: на Миколаївщині повністю відрізані шляхи до одного із сіл

Фото
Укрінформ
У Миколаївській області внаслідок підриву російськими загарбниками Каховської ГЕС повністю відрізані під'їзди до села Афанасівка Снігурівської територіальної громади, у якому проживають 379 людей.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила в Телеграмі

За даними ДСНС, унаслідок руйнування станції та підвищення рівня води в руслі Дніпра підвищився рівень Бузького лиману, річок Південний Буг, Інгул, Інгулець і Висунь, що призвело до підтоплення в Миколаївській області 540 будівель, 856 городів і 549 господарств.

Дві оперативні групи рятувальників здійснюють моніторинг ситуації й уточнення даних. Як аварійні насоси для чергування на насосній станції резервного водозабору Миколаєва використано чотири мотопомпи.

Читайте також: На Миколаївщині почався спад рівня води

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. Ще до обіду майже вся станція опинилася під водою, відновленню вона не підлягає.

Станом на 10 червня в Херсонській області фактично підтоплені 47 населених пунктів. Четверо людей загинули, ще 27 вважаються зниклими безвісти.

У Миколаївській області підтоплений 31 населений пункт. Евакуювати там вдалося 936 осіб, 167 з них – діти. Одна людина загинула.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-