У мерії Енергодара радять жителям залишити місто

У мерії Енергодара радять жителям залишити місто

Укрінформ
Ситуація на Запорізькій АЕС у будь-який момент може вийти з-під контролю, у зв'язку із цим жителям розташованого поруч Енергодара і прилеглих територій рекомендується виїхати.

Про це перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк заявив у коментарі Радіо Свобода, передає Укрінформ.

"Нічого не міняється за весь рік окупації, який вони (російські військові – ред.) знаходяться там. На предмет того, можуть чи не можуть вони погрожувати аварією (на ЗАЕС)? Звичайно, відвертих погроз немає, але те, як експлуатується станція, через те, що там зроблені склади техніки, боєприпасів – на території станції, то, зрозуміло, що ситуація в будь-який час може вийти з-під контролю і бути критичною", – зазначив Самойдюк.

Заступник мера радить громадянам за будь-якої можливості залишити Енергодар і територію навколо міста. Якщо станом на сьогодні виїхати не вдається, за наявності транспорту слід тримати його повністю заправленим з усіма тривожними валізами. Необхідно зібрати документи, коштовні речі та засоби виживання на перший час.

Читайте також: Відповіддю на підрив Каховської ГЕС мають стати дії, які гарантують цілісність ЗАЕС – Шмигаль

"Якщо ситуація вийде з-під контролю, то можемо розраховувати, що вони (окупанти – ред.) будуть зобов’язані та змушені дати "коридори" для виїзду населення з такої території", – зауважив посадовець.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 6 червня російська армія підірвала дамбу Каховської ГЕС. До обіду майже вся станція опинилася під водою.

Голова Національного екологічного центру України Руслан Гаврилюк заявив, що зниження нормального підпірного рівня води у Каховському водосховищі є безумовним викликом для Запорізької АЕС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-