Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Російська влада діє за відомим принципом – після нас хоч потоп

Російська влада діє за відомим принципом – після нас хоч потоп

Блоги
Укрінформ
На жаль, для мешканців Запорізької та Херсонської областей це потоп у прямому сенсі

Підрив Каховської ГЕС. Росія скоїла не просто черговий злочин. За оцінками фахівців, це найбільш масштабна техногенна і екологічна катастрофа у світі після Чорнобиля. Російська влада діє за відомим принципом – після нас хоч потоп. На жаль, для мешканців Запорізької та Херсонської областей це потоп у прямому сенсі. Для мешканців інших районів Запорізької та Дніпропетровської областей (Кривий Ріг, Нікополь та ін. ) виникає проблема з водозабезпеченням. Більш довгострокові негативні наслідки для економіки, соціальної сфери та екологічної системи Півдня України, можливо, і всього Причорномор’я, нам ще доведеться побачити й осмислити.

І все це було зроблено Кремлем і російським Генштабом для того, щоб нейтралізувати ризики українського наступу на Запорізькому та Херсонському напрямках, ризики форсування Дніпра, в тому числі в районі його заплави. Позавчора, до речі, російські провоєнні телеграм-канали повідомляли, що, нібито, українські війська створювали плацдарм на лівобережжі Дніпра, в його заплаві. Ось вам і пояснення – чому це зробили вчора вночі.

Це показує і страх російського керівництвом перед українським наступом, і готовність іти на нові страхітливі воєнні злочини.

Про ризик нових воєнних злочинів російської влади заявив Євгеній Пригожин. Цьому вже не дивуєшся, оскільки глава ЧВК «Вагнер» грає роль не тільки жорстокого вояка, а й антиелітного рупора простих росіян, і раціонального політика, який не хоче  подальшого посилення війни та її наслідків для росіян. Ось пряма мова Євгенія Пригожина: "Як би в них не було мерзенної думки скинути ядрьону бомбу на свою територію" ... "Чи не тому ми відступаємо в Бєлгородській області, дозволяючи їм просунутися, що по чужій кидати страшно, а по своїй кинемо». "Давайте покажемо, які ми красавчики психічно хворі", – заявляє Пригожин.

До цієї інформації треба ставитися серйозно, адже російські ЗМІ вже почали розганяти інформацію про те, що Україна нібито готує провокацію з використанням "брудної" ядерної бомби проти Росії. Це – в російському і путінському стилі. Самі скоїли злочин – техногенну катастрофу з Каховською ГЕС, а тепер, щоб відволікти увагу і звинуватити Україну в більш страшному злочині, вони готують новий злочин, тепер вже й проти громадян РФ.

Те, що кремлівські "красавчики" психічно хворі, ми зрозуміли минулого року. Тепер про це говорить і Пригожин. Підрив Каховської ГЕС це в черговий раз підтверджує. "Психічно хворих красавчиків» треба зупинити і примусово "лікувати". Інакше пізно буде.

Володимир Фесенко

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-