Росія дуже довго готувала теракт на Каховській ГЕС – розвідка

Росія дуже довго готувала теракт на Каховській ГЕС – розвідка

Укрінформ
Підрив Каховської гідроелектростанції є російським терактом, який готувався довго.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов, передає Укрінформ із посиланням на Телеграм-канал ГУР.

За словами Юсова, “причетність московії до підриву Каховської ГЕС беззаперечно доводить ціла низка публічної інформації”.

“Навіть якщо ми подивимося на хронологію реакцій пропагандистів, “офіційних осіб” рашистського режиму щодо сьогоднішніх подій, - там видно: спочатку нічого не відбувається, потім - відбувається, але частково, а потім - винна Україна, але вони окупанти дуже тішаться, що острови, на яких нібито базувалися наші захисники, затоплено”, - зазначив представник ГУР.

Він також акцентував на хаотичності реакцій російської пропаганди на підрив Каховської ГЕС та наголосив, що, зважаючи на інженерні особливості споруди, ні в кого, крім росіян, не було фізичної можливості та засобів, аби здійснити такий масштабний підрив.

“Україна інформувала публічно, а також і партнерів іншими каналами про те, що готується мінування і можливий підрив. Це не спонтанний акт, це теракт, який готувався (росіянами - ред.) дуже довго", - підкреслив Юсов.

Читайте також: Руйнування дамби на Каховській ГЕС може спричинити додаткову повінь - британська розвідка

За словами представника ГУР, Сили безпеки та оборони України готувались до різних варіантів поведінки російських терористів, зокрема до ймовірності підриву Каховської ГЕС.

Як повідомляв Укрінформ, російські війська 6 червня підірвали греблю Каховської гідроелектростанції. ГЕС відновленню не підлягає. Триває евакуація людей із затоплених територій.

Фото: Planet Labs

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-