Світ обрав рішення про майбутнє Росії у цій війні - Зеленський

Світ обрав рішення про майбутнє Росії у цій війні - Зеленський

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський назвав важливим трендом те, що світові лідери обговорюють майбутнє Росії у цій війні.

Про це він сказав на пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

“В принципі, це важливий тренд, що лідери почали говорити про майбутнє Росії. Я в цілому бачу якраз позитивні сигнали. Коли говорять про майбутнє Росії, це свідчить про те, що не Росія говорить про наше з вами майбутнє. Мені здається, це потужність нашої держави, і рішення світ у цій війні обрав. Я не говорю - завдяки кому, не хочу зараз нікому давати медалі. Але це дуже важливо. Скажімо, завдяки народу України”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський розповів, хто займається справою щодо захоплення росіянами Каховської ГЕС

Він додав, що більшість світових лідерів таким чином зробили вибір.

“Коли світ робить такий вибір, він починає думати, як жити далі. І це нормально. Це справедливо. Тому що є не тільки питання України.., у світі є багато питань у держав, і вони думають, як вони будуть жити з цим, з іншою Росією, з іншим форматом керівництва Росії, з іншим безпековим союзом. З іншими умовами в цілому. Я в цьому бачу позитив”, - сказав Зеленський.

Єдиний мінус, на думку Президента, - це пошук шляхів, як Росії вийти з цієї війни.

Читайте також: Україна не воює з Росією на її території - Зеленський

“Ті чи інші кола міжнародних партнерів будуть шукати, як Росії вийти з цієї війни. В цьому мінус, тому що не хочеться, щоб це відбувалося за наш рахунок. І я роблю все, щоб не надавати цю можливість. Тому в таких розмовах ми беремо участь, такі теми порушуються. Ми достатньо категоричні в цьому напрямку — не за рахунок України”, - сказав Зеленський, додавши, що при цьому залишається незмінною позиція стосовно того, що з Путіним не буде жодних переговорів.

Він наголосив, що Україна має концентруватися виключно на своїх кордонах і не вирішувати долю інших держав.

"Коли ти лізеш в іншу державу, хто б вона не була - ворог, - у будь-якому випадку, коли тебе туди не запрошують, коли тобі здається, що щось важливе для світу робиш - це закінчиться для світу не дуже добре. Всі імперії закінчуються однаково - всі розвалюються. Давайте будемо учасниками відновлення нашої землі, витратимо час, гроші на безпеку нашої землі, а не займатимемося іншими державами. І нам треба ще перемогти", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не воює з Російською Федерацією на її территорії, а веде бойові дії виключно на своїй і деокупує виключно свої землі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-