Трагедія на Каховській ГЕС є ще одним прикладом жахливої ціни війни для людей – Гутерреш

Трагедія на Каховській ГЕС є ще одним прикладом жахливої ціни війни для людей – Гутерреш

Укрінформ
Підрив дамби Каховської ГЕС Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш назвав ще одним прикладом жахливої ціни війни.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив журналістам у штаб-квартирі ООН.

«Ми всі бачили трагічні кадри, які сьогодні з'явилися в результаті грандіозної гуманітарної, економічної та екологічної катастрофи в Херсонській області України», – сказав Гутерреш.

Читайте також: Сьогодні Радбез ООН обговорить підрив Росією греблі Каховської ГЕС

За його словами, її наслідки спостерігаються в Херсоні, Новій Каховці та 80 інших населених пунктах. Щонайменше 16 тис. осіб уже втратили свої домівки, а безпечне та чисте питне водопостачання опинилося під загрозою для тисяч інших, зазначив він.

«Масштабні повені, масштабні евакуації, екологічна катастрофа, знищення нещодавно висаджених посівів… І додаткові загрози для Запорізької АЕС – найбільшого ядерного об'єкта в Європі, що перебуває під великою загрозою», – додав Генсек.

Він наголосив, що ООН в координації з урядом України «поспішають надати допомогу, зокрема, питну воду, таблетки для очищення води».

Читайте також: Ще один руйнівний наслідок вторгнення: Генсек ООН відреагував на підрив Каховської дамби

«Сьогоднішня трагедія є ще одним прикладом жахливої ціни війни для людей», – заявив Гутерреш, наголосивши на необхідності встановлення справедливого миру відповідно до Статуту ООН, міжнародного права та резолюцій Генеральної Асамблеї.

Як повідомляв Укрінформ, Гутерреш назвав підрив дамби Каховської ГЕС ще одним руйнівним наслідком російського вторгнення в Україну. При цьому він зазначив, що ООН не має доступу до незалежної інформації, аби перевірити, як сталася катастрофа.

Фото: dialoq.info

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-