Україна вже повернула з Росії 2500 людей, з них близько 400 дітей – Зеленський

Україна вже повернула з Росії 2500 людей, з них близько 400 дітей – Зеленський

Укрінформ
Україна повернула з Росії 2500 людей, з них близько 400 дітей.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський на пресконференції у Києві, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми повернули 2500 людей. І з них близько 400 дітей, і десь близько 150 цивільних. Цивільних повертати складно, тому що в обміні міняєш військових на військових. У нас немає цивільних багато, яких ми можемо поміняти на цивільних", - сказав Президент.

Читайте також: Зеленський заявив, що очікує від Туреччини більше зброї

Він зазначив, що Туреччина та Саудівська Аравія допомагали Україні з обміном військових. Крім того, Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган має список полонених мешканців Криму і обіцяв із цим допомогти.

"Якщо ми беремо Організацію Обʼєднаних Націй – з одного боку, вони допомагали з зерновим коридором, а з іншого боку – у нас сьогодні підрив нашої станції, а Генасамблея ООН вітає з "днем русского языка". Я нічого не можу сказати після цього ООН, про що мені сьогодні з ними говорити", - сказав Зеленський.

Також Президент зауважив, що сьогодні під час зустрічі з представником Ватикану закликав допомогти у поверненні українських дітей. Зокрема, така тематика проговорювалась і з Китаєм.

Читайте також: Зеленський сказав, коли може відбутися саміт Формули миру

"Тобто якщо у них є якісь окремі потужні економічні стосунки з РФ, або релігійні, або політичні, то такі люди можуть впливати на повернення дітей і цивільних", - додав Глава держави.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський і спеціальний представник Папи Римського Франциска кардинал Маттео Дзуппі під час зустрічі обговорили ситуацію в Україні та гуманітарну взаємодію у межах реалізації української Формули миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-