Україна створила мережу агентів у Росії та передає їм безпілотники - CNN

Україна створила мережу агентів у Росії та передає їм безпілотники - CNN

Укрінформ
Україна створила в Росії мережу агентів для здійснення диверсій та надає їм безпілотники власного виробництва.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі з даними американської розвідки.

Американські посадовці, зазначає видання, вважають, що проукраїнські агенти в Росії здійснили атаку на Кремль на початку травня, запустивши безпілотники з території РФ, а не України.

Наразі невідомо, чи були інші атаки дронів також здійснені з території РФ та чи проводилися вони цією мережею проукраїнських агентів.

Читайте також: Путін намагається применшити значення атаки дронів на Москву - ISW

Офіційні особи США вважають, що Україна розвинула диверсійні осередки всередині РФ, що складаються з проукраїнських симпатиків та оперативників, добре навчених веденню такого роду війни. Вважається, що Україна надала цим людям безпілотники українського виробництва, а двоє американських чиновників заявили CNN, що немає жодних доказів того, що будь-які удари з безпілотників були завдані з використанням наданих США БПЛА.

Офіційні особи не можуть однозначно сказати, як Україні вдалося відправити безпілотники в тил ворога, але два з джерел повідомили CNN, що було встановлено добре відпрацьовані контрабандні маршрути, які можна використовувати для відправки безпілотників або компонентів безпілотників до Росії, де вони потім можуть бути зібрані на місці.

Джерела розповіли CNN, що невідомо, хто саме контролює цих агентів, хоча офіційні особи США вважають, що до цього причетні представники української розвідувальної спільноти.

Читайте також: Німеччина заявила про право України завдавати ударів по території РФ

Президент України Володимир Зеленський нібито встановив загальні параметри того, що мають право робити українські служба безпеки та розвідка, повідомили два джерела, але не кожна їх операція потребує його підпису.

Як повідомляв Укрінформ, за даними російських ЗМІ, Москву та Підмосков’я атакували близько 25 безпілотників, більшу частину з них збили ППО в Підмосков'ї, частина дронів зачепилися за дерева і дроти, оскільки летіли на надмалій висоті. Три безпілотники врізалися в житлові будинки, але в одного з них не здетонувала вибухівка.

Слідчий комітет Росії заявив, що його слідчі розслідують на місці «факти падіння безпілотних літальних апаратів на будинки в Москві».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-