Виступи в парламентах дають можливість сказати правду про події в Україні – Зеленський

Виступи в парламентах дають можливість сказати правду про події в Україні – Зеленський

Укрінформ
Україна звернулася до більшості країн Латинської Америки щодо можливості виступу глави Української держави перед парламентами цих держав, щоб розповісти правду про те, що відбувається в Україні.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у інтерв’ю для латиноамериканських ЗМІ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“По-перше, я хочу вам сказати, що ми знайомі з вашим лідером. І в нас, мені здається, дуже непогані побудувалися стосунки. І дійсно він молода людина і в нього прогресивні погляди, він підтримує Україну. І в мене була можливість виступити тільки в двох парламентах країн Латинської Америки. Запити ми робили всім, безумовно. Якщо не всім, то більшості. І запити на дзвінки, на розмови, на діалог - тому що все це дає можливість знати правду. Ось і все, для чого мені потрібні ці контакти - саме для цього. Тому що про бізнес ми будемо точно говорити між державами, але після війни. А в час війни - знати правду і підтримати нас політично, і щодо підтримки, щодо справедливості. Так ось з Чилі у нас все гаразд. Я дуже вдячний”, - сказав Зеленський, спілкуючись із журналісткою з Чилі.

Він додав, що також мав можливість виступити перед парламентом Мексики, “і в цьому нас підтримувала завжди Гватемала”.

“Скажу вам відверто, ні в якому разі не хочу когось із ваших країн в чомусь звинуватити. Ми так відносимося в Україні обережно до свободи, яку ми захищаємо, тому я абсолютно так обережно відношуся щодо вибору людей”, - сказав глава Української держави.

Читайте також: Зеленський хоче зустрітися з президентом Бразилії: Вважаю, нам треба поговорити

Як повідомлялося, у квітні 2023 року Президент Володимир Зеленський виступив по відеозв’язку на спільному засіданні Сенату й Палати депутатів Національного конгресу Чилі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-