Білий дім: F-16 для України – більше, ніж просто нова бойова платформа

Білий дім: F-16 для України – більше, ніж просто нова бойова платформа

Укрінформ
Надання літаків F-16 Україні слід розглядати не лише як забезпечення українців новими сучасними бойовими платформами, а як посилення Військово-повітряних сил України на довгу перспективу.

Це підкреслив під час онлайн-брифінгу в п’ятницю координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Насправді йдеться про те, щоби допомогти Військово-повітряним силам України стати сучаснішими та більш боєздатними в довгостроковій перспективі», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Коаліція винищувачів налічує уже вісім країн – Єрмак

Він підкреслив, що адміністрація Байдена прагне зробити все, аби переконатися, що Україна зможе ефективно захистити себе та задовольнити потреби національної безпеки, в тому числі, після завершення російської війни.

«Вона (Україна – ред.) у будь-якому разі матиме довжелезний кордон із Росією… І ми хочемо переконатися, що вони готові оборонятися», - наголосив Кірбі.

Читайте також: Байден: США працюватимуть над підготовкою українських пілотів на F-16

Як повідомляв Укрінформ, в Офісі Президента України заявили, що «коаліція винищувачів» для України уже налічує вісім міжнародних партнерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-