У коаліції Patriot можуть бути не лише країни, які мають ці системи – Зеленський

У коаліції Patriot можуть бути не лише країни, які мають ці системи – Зеленський

Укрінформ
Можливості створення коаліції «Петріотів» обговорювалися з Німеччиною, Данією, Нідерландами, водночас до ініціативи можуть долучатися не тільки ті країни, які мають ці системи протиповітряної оборони.

Про це Президент Володимир Зеленський заявив під час спільної з президентом Естонії Аларом Карісом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Це – початковий етап створення цієї ініціативи. У нас були дуже важливі з цього приводу розмови з Німеччиною, Данією, Нідерландами, ми говорили також з лідерами Європейського Союзу, тобто це була security-платформа. Питання не в тому, що кожна з цих країн, про які я сказав, можуть нам надати це, а питання, що вони будуть шукати це. І це дуже важливо», - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський може почати публічно боротися з тими, хто дає можливість обходити Росії санкції

За його словами, одні країни мають самі системи «Петріот», інші мають можливості - політичні, особисті відносини з державами, у яких є відповідні системи ППО, фінанси або той чи інший вплив.

«У більшості я розмовляв з країнами, із якими я говорю про коаліцію винищувачів. Тобто це такі спільні зусилля. Нам точно це потрібно. Ми вже бачимо, без якої кількості «Петріотів» нам буде складно. Наше завдання не 70-75% ураження цілей, а 100%», - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський про контрнаступ: Головне, щоб його побачила та відчула Росія

Як повідомляв Укрінформ, 1 червня у Кишиневі проходила друга зустріч Європейської політичної спільноти.

Президент Володимир Зеленський на цьому саміті заявив про необхідність роботи партнерів у межах коаліції "Петріотів" та коаліції винищувачів, аби покласти край російському ракетному терору.

Ajnj^ JG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-