Чернівецька бригада ТрО зняла документальний фільм із циклу «Готові до спротиву»

Чернівецька бригада ТрО зняла документальний фільм із циклу «Готові до спротиву»

Відео
Укрінформ
Чернівецька бригада Сил територіальної оборони зняла документальний фільм «Готові до спротиву», трейлер до якого презентували 1 червня, у день створення бригади.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів один із авторів документального фільму, журналіст Микола Кобилюк.

«У нашому фільмі «Готові до спротиву» ми розповіли бойові історії з життя підрозділів 107 бригади тероборони. Чимало з бійців цього підрозділу в цивільному житті не мали стосунку до війська, але в перші дні повномасштабного вторгнення рф вони без роздумів взяли зброю до рук та пішли захищати свою Батьківщину. Ці люди – до початку великої війни успішні бізнесмени, вчителі, науковці й представники інших професій – зараз перебувають у найгарячіших точках України та дають гідну відсіч ворогу на фронті», - розповів Кобилюк.

За його словами, автори працювали над фільмом приблизно пів року. Зйомки відбувалися у різних куточках фронту, де тримають оборону і йдуть на штурм наші бойові буковинські козаки. Це і Слобожанщина, і Донбас, і Луганщина, і кордони з росією на півночі.

«У фільмі також використано чимало документальних кадрів, знятих під час жорстких боїв самими бійцями на телефон чи на GoPro. Ми відзняли десятки історій наших бійців на десятки терабайтів пам’яті. На жаль, звісно, не всі історії потраплять у стрічку через обмежений хронометраж», - додав журналіст і співавтор фільму.

Трейлер до стрічки опублікували 1 червня на офіційній сторінці у Фейсбуці 107 окремої бригади ТрО, яка сьогодні відзначає п’яту річницю від дня створення.

Сам фільм обіцяють презентувати пізніше, після затвердження та узгодження із вищим командуванням.

Автори документального фільму – відомий український кінорежисер Олександр Ткачук та чернівецький журналіст Микола Кобилюк, які також від початку повномасштабного вторгнення несуть службу в лавах тероборони.

Читайте також: У Нью-Йорку показали фільм про перші місяці війни РФ проти України

«Готові до спротиву» – це цикл документальних фільмів про підрозділи Сил територіальної оборони Збройних сил України. Стрічка про 107 окрему бригаду ТрО стане другою серією цього циклу. Фільм створений на виробничій базі Служби зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ за підтримки служби зв’язків з громадськістю регіонального управління Сил ТрО «Захід».

Художній керівник циклу документальних фільмів – відомий український режисер, військовослужбовець ТрО Ахтем Сеітаблаєв, керівник проєкту – полковник Олексій Дмитрашківський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-