«Свобода Росії» та «РДК» почали новий рейд у Бєлгородську область РФ

«Свобода Росії» та «РДК» почали новий рейд у Бєлгородську область РФ

Відео
Укрінформ
Легіон «Свобода Росії» та «РДК» (Російський добровольчий корпус) розповсюдили зранку два відео, в одному з яких стверджувалося, що вони знаходяться на кордоні між РФ та Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм-канали «Легіон «Свобода Росії» та «Російський Добровольчий Корпус».

Слід зазначити, що Грайворон і Шебекіно розташовані на відстані 110 км одне від одного. Грайворон – навпроти Великої Писарівки Сумської області, Шебекіно – навпроти Харківської області. Таким чином, виходить, що добровольчі формування здійснюють одночасно два рейди.

В «грайворонському» відео учасники Легіону говорять, що «внаслідок боягузливості путінських військових шакалів нам дісталося багато трофеїв, завдяки цьому ми зможемо більше озброїти наших соратників, ми йдемо звільняти всю Росію — від Бєлгорода до Владивостока, щоб у Москві був піднятий біло-синьо-білий прапор свободи».

Читайте також: Легіон «Свобода Росії»: Якби ми ставили більш глибоку ціль, могли б дійти до Бєлгорода

В «шебекінському» відео вибачаються, що не можуть організувати евакуацію мирних мешканців, просять залишатися їх вдома та підкреслюють, що «бійці РДК не воюють з мирними жителями».

Глава Бєлгородської області В'ячеслав Гладков заявив, що Шебекіно в ніч проти 1 червня знаходилося «під безперервним вогнем», та сказав про евакуацію.

Своєю чергою бєлгородський оперштаб, повідомляє ТАСС, спростував «прорив ЗСУ» в районі Шебекіно, оголосивши, що «йдуть обстріли та чути звуки бою».

За даними Baza, вранці 1 червня «за підтримки танків» був атакований прикордонний пункт «Шебекіно». «За попередніми даними активну атаку було відбито».

Читайте також: Легіон «Свобода Росії» оприлюднив кадри з Бєлгородської області

Як повідомлялося напередодні, в російський День прикордонника 28 травня «РДК» заявив про новий прорив кордону Росії та пропонувалося «стежити за оновленнями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-