Зеленський виступив на конференції до Міжнародного дня захисту дітей

Зеленський виступив на конференції до Міжнародного дня захисту дітей

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський виступив на конференції до Міжнародного дня захисту дітей «UА: Війна. Недоспівана колискова».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Наша конференція дасть старт низці міжнародних заходів, зокрема, у Швеції, Норвегії, інших країнах... Ми об’єднаємо світову більшість заради того, щоб відновити безпеку для українських дітей. Усі ми розуміємо: відновлення і реалізація усіх прав наших дітей у повному обсязі та на якісно вищому рівні може дати лише наша справедлива перемога”, - сказав Зеленський.

За його словами, відповідна підтримка України світом озброєнням і технікою, засобами ППО, тиск на державу-терориста у будь-яких напрямках не просто прискорює суто воєнну перемогу, а наближає перемогу цивілізації, повернення нормального, європейського життя незалежної держави із забезпеченням усіх прав людини і дитини.

Читайте також: У Чернівцях покажуть виставку з історіями загиблих на війні українських дітей

“Ми стоятимемо до кінця і ніколи не опустимо рук, не впадемо духом. Думаю, увесь світ це вже усвідомлює”, - наголосив глава держави.

Водночас він нагадав, що за час повномасштабної війни Росія вбила щонайменше 483 дитини, завдала важких поранень близько тисячі юних українців, а також зруйнувала мільйони осель і доль, більше 1,3 тис. шкіл, 1 тис. медичних закладів.

Зеленський також відзначив, що достовірно не відомо точну кількість депортованих росіянами дітей, але запевнив, що Українська держава докладає всіх зусиль, аби їх повернути додому.

Відео: Zelenskiy / Official

Він додав, що напередодні розпочав роботу Центр порятунку й захисту українських дітей. За його даними, це - платформа, на базі якої можна об’єднати зусилля державних і міжнародних інституцій задля реалізації стратегії захисту і безпеки українських дітей Bring Kids Back UA.

Читайте також: В Україні відкрили Центр захисту прав дитини - Зеленський

“Із 24 лютого (2022 року — ред.) День захисту дітей для нас це кожен день. Усі 462 доби повномасштабної війни, 462 дні нашої битви, перш за все, за наше майбутнє, значить, за наших дітей, за їхню волю і за їхню долю, за Україну, яку залишимо їм, Європу, яку побудуємо разом, світ, у якому вони будуть жити вільно. Сьогодні ми б’ємось саме за те, яким цей світ буде. Саме тому, коли ми кажемо “наші діти”, маємо на увазі не лише українців і українок, ми б’ємося разом абсолютно за всіх дітей, за всі покоління, за їх права і свободи”, - підкреслив Президент.

Конференція до Міжнародного дня захисту дітей "UA: Війна. Недоспівана колискова" / Фото: Кирило Чуботін, Укрінформ

Як повідомлялося, в Україні російські загарбники порушують всі права дітей і вже вбили 483 малюків, 989 важко поранили, 19,4 тис. депортували, ще 394 дитини зникли безвісти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-