Повітряні сили ЗСУ уточнюють, чи застосовував ворог вночі ракети

Повітряні сили ЗСУ уточнюють, чи застосовував ворог вночі ракети

Укрінформ
Командування Повітряних сил ЗСУ наразі уточнює інформацію щодо можливого застосування російськими військами під час останньої нічної атаки по Україні крім ударних дронів "Shahed-136/131" ще й ракет.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"Щодо ракет інформації поки що немає. Можливо, на передній лінії були. Більш уточнену інформацію подасть у зведенні Генеральний штаб. Мова зараз про ударні дрони, й також є інформація про застосування уночі розвідувальних безпілотників типу "Орлан 10", і "Мерлін" вже з'являється частіше. Пізніше дамо повну інформацію", - сказав Ігнат, додавши, що атака тривала із 23.30 суботи до 6 години неділі.

За його словами, два дрони влучили "у певні об’єкти", однак детальнішу інформацію може надати згодом місцева влада.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат також звернув увагу на те, що у травні майже щодня фіксують удари дронів, але цієї ночі, за його оцінкою, був один з наймасованіших ударів саме "шахедами".

"Знаємо, що і літак нещодавно із Тегерана у Москву прилітав, і кілька днів тому Президент України у своєму зверненні велику частину промови присвятив Ірану, зверненню до іранських еліт, аби вони зробили все для того, щоб Іран не постачав цю смертоносну зброю Росії. Ми і так їх збиваємо у великій кількості, але, на жаль, деякі долітають та вбивають наших мирних людей", - сказав Ігнат.

Читайте також: В російських ЗМІ «знищили» вже десятки Patriot, але брехня не змінить реальність – Карпентер

Раніше керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк зазначила, що використання Росією такої великої кількості іранських дронів "Shahed" під час останньої атаки по Україні може бути пов’язане з поставкою нової партії безпілотників.

Читайте також: Ігнат – про F-16: Достатньо мати засоби, аби ворожі літаки не наближалися до кордонів України

Як повідомляв Укрінформ, командування Повітряних сил ЗСУ заявило, що у ніч проти 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами "Shahed-136/131" з північного напрямку – Брянська область - та південного – Краснодарський край. Загалом зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе.

Сили оборони знищили 52 безпілотники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-