Росіяни вишукують нові маршрути для «шахедів»  – Гуменюк

Росіяни вишукують нові маршрути для «шахедів» – Гуменюк

Єдині новини
Укрінформ
Військові Російської Федерації продовжують вишуковувати нові маршрути для обстрілів задля виявлення місць розташування українських систем ППО аби надалі спробувати знищити їх.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» висловила керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Ворог намагався розсердити увагу протиповітряної оборони й атакувати з різних напрямків. Цього разу на південному напрямку, вже навчений роботою ППО, ворог вишукував знову нові маршрути для баражуючих снарядів і заводив їх через тимчасово окуповану територію Херсонщини, потім деокупованою Херсонщиною і вже над Миколаївщиною два «шахеди» таки знищили силами ППО. Це те, що стосується зони нашої відповідальності», - сказала Гуменюк.

За її словами, армія РФ продовжує атаки авіацією на прифронтовій території. Правобережжя потерпає від КАБ, бо загарбники використовують тактичну авіацію на відстані, яка для ППО поки що недосяжна. Намагаються атакувати різними силами озброєння для того, що ті системи ППО, які працюють результативно, не могли працювати в такому режимі. І щоб виявити їх.

«Вони намагаються використовувати хвилеподібні атаки саме для того, щоб побачити, звідки був захист і куди вдарити потім», - сказала Гуменюк.

Читайте також: Українські захисники вночі знищили 10 крилатих ракет і 23 «шахеди»

За прогнозом керівника об’єднаного пресцентру ОК «Південь», РФ буде і далі бити балістикою в тому числі. Така тактика допомагає переконатися в тому, де і в якій потужності та в яких регіонах працює протиповітряна оборона.

«Саме тому ми й добивалися, щоб ні в якому разі не сповіщали про роботу ППО і не повідомляли у візуальному контексті про неї. Це наш захист, і треба усвідомлювати, що він важливіше, ніж яскраве відео або фото», - додала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, армія Російської Федерації за добу із застосуванням дронів-камікадзе, авіації, важкої артилерії, мінометів здійснила атаки на 13 областей України. На Херсонщині під обстріл військових РФ потрапили гуртожиток, навчальний заклад, церква, завод, зерносховище та будинки мирних мешканців.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-