В російських ЗМІ «знищили» вже десятки Patriot, але брехня не змінить реальність – Карпентер

В російських ЗМІ «знищили» вже десятки Patriot, але брехня не змінить реальність – Карпентер

Укрінформ
Відповідно до російських пропагандистських ЗМІ в Україні вже нібито було "знищено" десятки американських зенітно-ракетних комплексів Patriot, але ця брехня не змінить реальність на місцях – те, що Україна стає сильнішою з кожним днем.

Про це заявив постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер під час засідання Постійної ради цієї організації, передає кореспондент Укрінформу.

"Кремль, певно, відчуває, що ситуація змінюється, оскільки він ще більш абсурдно бреше власному населенню. Якщо вірити російським державним ЗМІ, то можна подумати, що російські ракети знищили кілька десятків комплексів Patriot в Україні. Але брехня не змінює реальність на місцях, навіть якщо вона заважає декому її бачити. А реальність така, що Україна стає сильнішою з кожним днем", - сказав він.

Читайте також: В ОБСЄ знайшли «креативні рішення», щоб обходити вето росії

Американський посол вказав на те, що українська протиповітряна оборона доволі успішно протистоїть російським ракетним атакам і атакам безпілотників. "І ми сповнені рішучості допомогти Україні ще більше покращити якість її протиповітряної і протиракетної оборони, в тому числі працюючи з нашими союзниками і партнерами над підготовкою українських пілотів на літаках F-16", - запевнив Карпентер.

Він також підкреслив, що російські атаки на українські міста не призведуть до, як сподівається Кремль, зменшення міжнародної рішучості підтримувати Україну, а натомість "лише посилюють нашу рішучість допомогти Україні перемогти і притягнути до відповідальності кожного, хто винен у цих жахливих діях".

Як повідомляв Укрінформ, вночі 16 травня російські війська атакували Україну 25 ракетами різних типів, серед яких були й "Кинджали". Всі ворожі цілі були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних сил ЗСУ.

Читайте також: США в ОБСЄ закликали знову активувати «московський механізм» щодо злочинів рф в Україні

У Міноборони росії 16 травня заявили, що нібито "високоточним ударом гіперзвуковим ракетним комплексом "Кинджал" у місті Київ уражено зенітний ракетний комплекс Patriot виробництва США".

Натомість речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що зенітно-ракетний комплекс Patriot неможливо знищити одним ударом, навіть якщо це ракета "Кинджал".

Офіційний Вашингтон також не підтвердив інформацію про те, що в Україні після ракетного обстрілу з боку Росії була пошкоджена установка системи Patriot.

В Офісі Президента України заявили, що ефективність Patriot та збиття "Кинжалів" стало великим геополітичним ударом по Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-