США продадуть Україні системи ППО NASAMS на $285 мільйонів

США продадуть Україні системи ППО NASAMS на $285 мільйонів

Укрінформ
Держдепартамент США ухвалив рішення про можливий продаж Україні національних ПЗРК NASAMS та супутнього обладнання орієнтовною вартістю 285 млн доларів.

Про це повідомляє Управління воєнного співробітництва міністерства оборони США (DSCA), передає Укрінформ. 

Уряд України звернувся з проханням придбати систему NASAMS, яка включає в себе: один радар AN/MPQ-64F1 Sentinel Radar, Центр розподілу вогню, пускові установки для каністр, засоби захищеного зв'язку, GPS-приймачі, завантажувачі кодів і комплекти кабелів, набори інструментів, випробувальне обладнання, допоміжне обладнання, тягачі, генератори, технічну документацію, запасні частини, технічну підтримку уряду США і підрядника та інші пов'язані з цим елементи матеріально-технічного забезпечення і супроводу програми. 

Загальна оціночна вартість становить 285 мільйонів доларів США.

Читайте також: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $375 мільйонів

"Запропонований продаж сприятиме досягненню зовнішньополітичних цілей та цілей національної безпеки Сполучених Штатів шляхом посилення безпеки країни-партнера, яка є рушієм політичної стабільності та економічного прогресу в Європі", - йдеться у повідомленні.

У DSCA підкреслюють, що Україна має нагальну потребу в посиленні своїх можливостей для захисту від російських ракетних ударів та авіації. Придбання та ефективне розгортання цього потенціалу посилить здатність України захищати свій народ і захищати критично важливу національну інфраструктуру.

Зазначається, що основним підрядником стане компанія Raytheon Missiles and Defense.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами візиту Голови Верховної Ради Руслана Стефанчука до Королівства Норвегія вдалося домовитися про отримання додаткових NASAMS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-